cookie-og-privatlivspolitik
Nikita van der Vliet (gul) skal sammen med holdkammeraterne levere endnu en kraftpræstation for at besejre Team Esbjerg i aften.
Nikita van der Vliet (gul) skal sammen med holdkammeraterne levere endnu en kraftpræstation for at besejre Team Esbjerg i aften.
Foto: Flemming K. Karlsen

Sport

Kan stor overraskelse gentages?

NFH møder Team Esbjerg igen blot 48 timer efter pokaltriumf.
09. september 2020 kl. 14:29 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Der var næppe mange, der havde regnet med, at NFH i mandags kunne ekspedere de forsvarende danske mestre ud af pokalturneringen.

Men på en fornem indsats - ikke mindst af Louise Egestorp i målet - lykkedes det NFH at nedkæmpe vestjyderne med 28-24 og dermed kvalificere sig til kvartfinalerne.

Der er dog ikke tid til at hvile på laurbærerne ovenpå det fornemme resultat, for i aften er Team Esbjerg igen modstanderen.

Denne gang i Håndboldligaen og nok så væsentlig foregår "andendagsgildet" i Blue Water Dokken i Esbjerg, hvor vestjyderne normalt er et meget sikkert kort.

Profilerne Estavana Polman, Line Jørgensen og Vilde Ingstad Mortensen er alle ukampdygtige.

De to førstnævnte kommer næppe på banen i denne sæson, da de er ude af spillet med henholdsvis korsbåndsskade og graviditet, mens Ingstad Mortensen er tættere på spilletid, da hun for nogle uger siden fik et mindre brud på kæben, der har rokket lidt ved nogle tænder.

Om hun spiller i aften svæver i vestenvinden.


Kræver forstærkninger

Det gør det til gengæld ikke, at Jesper Jensen kræver forstærkninger til holdet her og nu, da Champions League starter i den kommende weekend, og efter hans opfattelse er truppen antalsmæssigt for lille til at køre det kommende hårde program igennem.

Men der kommer næppe nye spillere på banen til aftenens kamp.

At vestjyderne tørster efter revanche for mandagens skuffelse i Nykøbing, er der næppe nogen tvivl om, men NFH-træner Jakob Larsen håber, at hans piger har "friskheden" til at gentage kunststykket fra i forgårs.

- Det er kun to dage siden, vi brugte rigtig mange kræfter, men vi fordelte kræfterne på flere spillere, end Team Esbjerg gjorde.

- De måtte køre næsten hele kampen med de samme spillere, hvor vi kunne skifte mere ud, og det bør være en fordel for os, mener Jakob Larsen, der tager til Esbjerg med stor optimisme men også med en tro på, at holdet kan spille fuldstændig frit.


Kommer med selvtillid

- Vi har en succesoplevelse i bagagen, mens de skal rejse sig ovenpå en kæmpe skuffelse, og det kan godt betyde noget mentalt, vurderer NFH-træneren.

- Alt presset ligger på dem. De kan ikke tåle et nederlag på hjemmebane, efter at være slået ud af pokalturneringen, og dermed mistet muligheden for at vinde en titel, siger Jakob Larsen, der fandt recepten på, hvordan de store skytter Mette Tranborg og Kristine Breistøl skulle stækkes.

- De skal tackles fremme i banen, og så skal der bakkes op inde bagved, så de ikke kan komme på kant af vores forsvar, lyder analysen fra Jakob Larsen, der godt nok har tabt de seneste to ligakampe, men pokalsejren luner.

- Lige nu var den kamp i mandags den vigtigste, især når vi vandt den, og skulle vi tabe i aften, er det ingen katastrofe, men vi går selvfølgelig efter sejren, hvis muligheden byder sig, siger han.

NFH har ingen skader med til opgøret, der begynder kl. 20:30 og kan følges direkte i Radio Sydhavsøerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce