cookie-og-privatlivspolitik
René Holten Poulsen vendte søndag hjem fra en seks uger lang træningslejr i Florida. Den kommende weekend håber han at kunne rejse til Portugal på endnu et træningsophold.
René Holten Poulsen vendte søndag hjem fra en seks uger lang træningslejr i Florida. Den kommende weekend håber han at kunne rejse til Portugal på endnu et træningsophold.
Foto: Vence Bekassy

Sport

Kanongod træningslejr i USA

Kajakstjernen René Holten Poulsen er tilbage i Danmark.
18. marts 2020 kl. 10:00 Af Allan Plenborg

Annonce

MARIBO I snart fire år har kajakstjernen René Holten Poulsen arbejdet frem mod OL 2020 i Tokyo. Men den forbandede corunavirus, som har lammet hele jordkloden, har skabt tvivl om, hvorvidt OL kan gennemføres fra 24. juli til 9. august i den japanske hovedstad.

René Holten Poulsen hælder mere og mere til, at OL må udsættes. En aflysning kommer ikke på tale, er Maribo-roeren overbevist om.

- Dertil er der alt for mange penge på højkant, mener han.


To OL-kvalifikationsstævner

René Holten Poulsen, som vandt OL-sølv i 1000 meter toerkajak med Kim Wraae, Amager, i 2008 som 19-årig og var i OL-finalen på 1000 meter enerkajak både i 2012 og 2016, har endnu ikke kvalificeret sig til det kommende OL.

Han missede OL-kvalifikationen ved VM i Ungarn i august sidste år. Men han har muligheden for at kvalificere sig i to europæiske kvalifikationsstævner i maj i tjekkiske Racice og Duisburg i Tyskland, hvor der er henholdsvis to OL-billetter og én OL-billet at kæmpe om i 1000 meter enerkajak.

- Jeg håber, at OL-kvalifikationsstævnerne gennemføres som planlagt. Jeg tvivler dog på, at det sker.

- Men jeg kan ikke gøre så meget andet end at forberede mig, som om de bliver afviklet i maj, siger René Holten Poulsen, som håber at kvalificere sig til OL både i ener- og toerkajak.

- Selvfølgelig har enerkajakken topprioritet, men jeg vil også gerne ro 1000 meter toerkajak ved OL.


Træning i Portugal

René Holten Poulsen vendte søndag hjem fra et seks uger langt træningsophold i Florida, USA.

- Bortset fra totalkaos de seneste dage, hvor vi ikke vidste, om vi måtte rejse hjem eller ej, har det været en kanongod træningslejr.

- Jeg har fået trænet rigtig godt og fået roet mange rigtig gode tider, så jeg er fortrøstningsfuld med henblik på at kvalificere mig til OL.

René Holten Poulsens plan er at rejse på et tre uger træningshold i Portugal den kommende weekend. Men om det sker, står hen i det uvisse.

- De danske myndigheder fraråder alle unødvendige rejser, men kajak er mit job, og intensitetstræning er vanskelig at få fuldt udbytte af i et koldt klima, som det danske. Så jeg hælder til, at jeg rejser til Portugal, hvis det er muligt, lyder det fra Danmarks mest vindende kajakroer, hvis første stævne efter planen bliver Copenhagen Spring Regatta på Bagsværd Sø 24.-26. april.


Springer EM over

Sædvanligvis deltager René Holten Poulsen i EM, hvor han indtil videre har vundet ikke færre end 20 medaljer fordelt på seks guld-, ni sølv og fem bronzemedaljer. Men han springer formentlig det næste EM i begyndelsen af juni i Rumænien over for i stedet at ro VM på de ikke-olympiske distancer, 500 og 5000 meter, fra 10. til 12. juli i Ungarn.

Udover 20 EM-medaljer har René Holten Poulsen roet sig til syv VM-medaljer - tre guld- og tre sølvmedaljer samt en bronzemedalje - ligesom han vundet en bronzemedalje ved European Games og et hav af World Cup-medaljer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce