cookie-og-privatlivspolitik
Lars Pleidrup spillede senest 1. marts mod Skive. Det kan være hans sidste kamp på topplan hvis coronasmitten varer ved, og han ikke får sin kontrakt forlænget med Nykøbing FC.
Lars Pleidrup spillede senest 1. marts mod Skive. Det kan være hans sidste kamp på topplan hvis coronasmitten varer ved, og han ikke får sin kontrakt forlænget med Nykøbing FC.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Karrieren kan være slut for NFC-legende

Anfører Lars Pleidrup venter utålmodigt på at komme i gang igen.
17. marts 2020 kl. 14:50 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING I Nykøbing FC er al træning og kamp suspenderet indtil videre på grund af udbruddet af coronavirus.

Det betyder, at 1. divisionstruppen er sendt hjem med beskeden om, at ingen kan fortælle hvornår, de kan komme tilbage til den daglige træning.

For anfører Lars Pleidrup har det vendt op og ned på hverdagen.

Da Folketidende fanger ham på telefonen mandag formiddag, hvor den normalt ville stå på holdtræning på anlægget i NFC Syd.

- Jeg sidder lige med mine børn og har hjemmeundervisning, lyder det fra Lars Pleidrup, der midt imellem matematikstykker og staveord sætter lidt ord på situationen.


Uvisheden det værste

- Det er en ekstrem mærkelig situation. Det værste er uvisheden i forhold til, hvornår vi kommer i gang igen, og om vi overhovedet kommer i gang, siger Lars Pleidrup, og fortsætter:

- Bare vi dog kendte længden på, hvor lang tid det ville vare, så man havde noget at forholde sig til, kommer der fra NFC's mest rutinerede spiller, der understreger:

- Men som coronavirussen har udviklet sig, er der ikke andet at gøre end at aflyse alt, så vi kan få bragt alle sikkert igennem denne her situation.

NFC's anlæg er lukket helt ned, og derfor er spillerne overladt til sig selv for at holde formen ved lige.


Selvtræning

Alle spillere er dog blevet udstyret med et træningsprogram af klubbens fysioterapeut, Peter Due, så det bliver ikke bare en ferie på sofaen, forsikrer Lars Pleidrup.

- Der er masser af løb med intervaller og forskellige andre øvelser, som vi skal udføre, så det er sat fuldstændigt i system, fortæller Lars Pleidrup.

- Men holdtræningen kommer vi til at mangle, så optimalt er det selvfølgelig ikke.

Han håber, at samtlige klubber overholder de anbefalinger, som Divisionsforeningen er kommet med, så der ikke er klubber, der har et forspring, når eller hvis turneringen starter op igen.

For Lars Pleidrups vedkommende skal han ikke kun forholde sig til den nuværende situation.


Håber på mere

Den 38-årige klubrekordholder, der også går under tilnavnet "Krydsermissilet fra Væggerløse" har kontraktudløb med udgangen af indeværende sæson, så i realiteten kan han have spillet sin sidste fodboldkamp, hvis ikke sæsonen kommer i gang på denne side af 30. juni.

- Det har jeg da tænkt over, men det må ikke slutte på denne måde. Det ville være et ærgerligt punktum, siger Lars Pleidrup, der dog i så fald kan glæde sig over, at han sluttede med en sejr på 4-2 over Skive, da han havde karantæne i 0-0-kampen mod Næstved, som var den sidste inden den ufrivillige pause.

Men Lars Pleidrup, der blev solgt fra det daværende Nykøbing F Alliancen til AGF, for derefter at skifte til FC Vestsjælland, hvorfra han vendte hjem til Nykøbing igen, føler selv, han har mere i sig, og står det til ham, er karrieren ikke slut endnu.

- Jeg føler fortsat, jeg kan bidrage og synes stadig, jeg kan være med. - Så længe jeg ikke føler jeg falder i niveau og stadig er motiveret for at træne og synes det sjovt, så bliver jeg ved, siger Lars Pleidrup, der ikke har haft nogen drøftelse med manager Claus Jensen om et fortsat engagement.

- Men det er nok heller ikke mig, der står forrest i køen, når der skal forhandles nye kontrakter. De ved, hvor de har mig. Jeg skal jo ingen andre steder hen, så mon ikke vi sætter os ned stille og roligt og snakker om det, når alt det coronavirus er overstået, funderer Lars Pleidrup.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce