cookie-og-privatlivspolitik
Clara Tauson måtte slide næsten tre timer i varmen i sit nederlag til kinesiske Saisai Zheng. (Arkivfoto)
Clara Tauson måtte slide næsten tre timer i varmen i sit nederlag til kinesiske Saisai Zheng. (Arkivfoto)
Foto: Jerry Lai/Ritzau Scanpix

Sport

Kineser overvinder Clara Tauson i nyt langt drama

Clara Tauson er ude af i WTA-turneringen på Tenerife efter en lang kamp mod kinesiske Saisai Zheng.




21. oktober 2021 kl. 14:40 Af Ritzau

Clara Tauson leverede torsdag et meget langt drama i tre sæt, da hun som favorit tabte til Saisai Zheng fra Kina med 6-7, 6-2, 4-6.

Det skete i WTA-turneringen på Tenerife, hvor Tauson tirsdag i første runde slog den rutinerede brite Heather Watson i tre sæt i løbet af 2 timer og 38 minutter.

Torsdag var 18-årige Tauson ude i varmen i 2 timer og 49 minutter, inden Zheng, der er nummer 86 i verden, snuppede sejren efter en omskiftelig og opslidende kamp.

Tauson, der er nummer 48 i verden og seedet som syver i turneringen, startede opgøret skidt og hakkende, og hun blev brudt allerede i sit første serveparti.

Danskeren var ikke rigtig tæt på at bryde tilbage i Zhengs server og sled også lidt i sine egne. Især forhånden fungerede ikke optimalt.

Annonce

Kineseren brød igen til 5-2, og sættet syntes lukket.

Men Tauson viste som flere gange tidligere en enormt stor fightervilje. I et forrygende ottende parti afværgede Tauson to sætbolde og brød til 3-5, hvilket virkede til at være en afgørende kickstart.

Begge spillere var nu helt med i kampen, og ud over gode og tætte dueller blev der også leveret både hidsige udbrud og diskussioner med dommeren fra begge spillere.

Tauson var ovenpå og udlignede til 5-5, inden hver spiller brød en enkelt gang, og det blev afgjort i et tiebreak, hvor Zheng udnyttede sin tredje sætbold, da Tauson slog bolden ud af banen.

Danskeren tog sig en længere pause og fik samlet tankerne, men Zheng stod imod Tausons pres i et langt og tæt første parti i andet sæt, hvor danskeren ellers havde en breakbold.

Annonce

Andet parti blev et nøgleparti i sættet. Tauson servede sig på 40-30, og i den følgende duel mente dommeren, at Zheng slog bolden ud. Hun var tydeligvis ikke enig, og efterfølgende var hun åbenlyst frustreret i en periode.

Det udnyttede Tauson effektivt og tiltvang sig hurtigt momentum i opgøret.

Zheng blev sendt godt rundt på banen, og Tauson viste sig fra sin bedste side. Med aggressivt spil vandt hun sættet 6-2.

Tredje sæt bød på meget lange og tætte partier med masser af breakbolde. Trætheden begyndte efterhånden at melde sig, men der blev stadig fightet om alle bolde.

Ved stillingen 3-4 til Zheng afværgede Tauson en breakbold, leverede to flotte serveesser og udlignede til 4-4. Men igen-igen skiftede momentum.

Annonce

Zheng servede sig på 5-4 og bragte sig på 40-0. Tauson reddede to matchbolde, men på den tredje måtte teenageren give fortabt.




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE