cookie-og-privatlivspolitik
NFH's Ayaka Ikehara foran den russiske ambassade i København.
Foto: J.C. Borre Larsen

Sport

Klar til nye Europa Cup-eventyr

NFH's håndboldkvinder har i dag fået taget fingeraftryk på den russiske ambassade.
07. februar 2018 kl. 11:36 Af Jens-Christian Borre Larsen

Annonce

NFH’s håndboldkvinder landede tirsdag eftermiddag efter Champions League-opgøret mod ungarske Györ i Københavns Lufthavn.

Men allerede her til formiddag var spillere, trænere og holdledere ind på den russiske ambassade i København for at få taget fingeraftryk til den næste udekamp i Champions League-puljen, som er 24. februar mod russiske Rostov-Don.

For overhovedet at komme ind i Rusland skal man have taget fingeraftryk. Det kræver de russiske myndigheder, når der skal søges visum.

Inde på den russiske Ambassade, der ligger lige ved siden af Østerport Station, blev NFH’erne én efter én kaldt frem til skranken. Først skulle de lægge fire fingre på venstre hånd (ikke tommeltotten) på en glasplade. Dernæst samme procedure med højrehånden, inden begge tommelfingre afslutningsvis skulle trykkes ned på glaspladen. Hele seancen tog ikke mere end 10-15 sekunder.
- Det var rimeligt smertefrit, konstaterede NFH’s holdleder, Per Knudsen.

Playmaker Kristina ”Mulle” Kristiansen kom i tanke om, dengang hun spillede i Team Tvis Holstebro. To gange trak den vestjyske klub russiske hold i Europa Cuppen. Begge gange måtte Mulle og resten af truppen køre den lange vej fra Holstebro til København, en tur på 346 kilometer, for at tage fingeraftryk og så tilbage igen.
- Det var vildt, siger Mulle.

Rostov-Don er én af Europas bedste og rigeste klubber. Der venter med garanti NFH nye store oplevelser, a la den holdet lige har fået mod Györ i Ungarn. I vedhæftede video kan du høre, hvordan det lød, da 5.000 struber i Audi Arena lige før startfløjtet uventet for dansker-kolonien sang den ungarske nationalmelodi.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HELENE WIINGAARD

Sikke et spild... 21. februar 2019 kl. 13.50

AF: MARTIN WOUTERS

ældre maden 19. februar 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Månedsløn; 4,4 mio. kr. 17. februar 2019 kl. 21.32

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

Annonce