København Håndbold lider første CL-nederlag

De forsvarende danske mestre tabte 21-27 til russiske Rostov-Don i kvindernes Champions League.

Efter en god start på Champions League-gruppespillet skulle København Håndbold lørdag forsøge at tage holdets tredje sejr i træk i den europæiske turnering.

Russiske Rostov-Don ville det dog anderledes og slog sidste sæsons danske mestre 27-21 i Brøndby Hallen.

Russerne startede bedst. Københavnerne var uskarpe i angrebet og famlende i forsvaret. Det udnyttede Rostov-Don til at bringe sig foran 7-2 efter små ti minutters spil.

Efter en dansk timeout begyndte tingene dog langsomt at flaske sig for hjemmeholdet.

Målmand Johanna Bundsen diskede op med flere flotte redninger, og angrebet fandt ud af, hvordan man fik bolden ind bag brasilianske Mayssa Pessoa i Rostov-målet.

Med ti minutter tilbage af første halvleg var russernes forspring nede på kun et enkelt mål. Kort efter udlignede Linn Blohm til 9-9, og Rostov-Don måtte tage en timeout.

Efter spilstoppet faldt begge hold en smule i niveau. Et drøn af et mål fra Københavns Hanna Blomstrand gjorde det til pausestillingen 13-13.

Et minut inde i anden halvleg kom det danske hold for første gang foran i kampen, da Debbie Bont gjorde det til 14-13.

Føringen holdt ikke længe. Københavnernes angreb spillede pludselig uden idéer og tempo. Johanna Bundsen i målet holdt dog med adskillige redninger russerne fra for alvor at trække fra.

Efter syv minutter uden mål måtte København Håndbolds cheftræner, Claus Mogensen, tage en timeout. Kort tid fik det danske hold endelig målnettet til at blafre igen, da Kelly Dulfer med en kontrascoring reducerede til 15-16.

Det overordnede spil blev dog ikke meget bedre for københavnerne, der havde vanskeligt ved at passere Pessoa i Rostov-Dons mål.

Som kampens afslutning nærmede sig, begyndte frustrationerne langsomt at vise sig hos København Håndbold, der var utilfredse med flere af det serbiske dommerpars beslutninger.

Med lidt over fem minutter igen var danskerne bagud 19-24. Claus Mogensen tog derfor endnu en timeout i håb om at vende kampens udvikling.

Det lykkedes dog ikke, og det danske hold måtte indkassere sæsonens første nederlag i Champions League.

Med sejren hopper Rostov-Don op på førstepladsen i gruppe B med fem point efter tre kampe. Københavnerne har fire point på andenpladsen.