cookie-og-privatlivspolitik
Michael Sørensen (nederst til højre) fra Orehoved sikrede sig VM i bowling for old boys-spillere i Dubai sammen med John Guldbæk, Aalborg, Lars Nielsen, Aalborg og Kenneth Ankerdal, Brørup.
Michael Sørensen (nederst til højre) fra Orehoved sikrede sig VM i bowling for old boys-spillere i Dubai sammen med John Guldbæk, Aalborg, Lars Nielsen, Aalborg og Kenneth Ankerdal, Brørup.
Foto: Privat

Sport

Kom hjem som verdensmester

Michael Sørensen fra Orehoved med i stor dansk bowlingtriumf.
02. december 2021 kl. 18:00 Af Thomas Lærke Jensen

OREHOVED Michael Sørensen fra Orehoved på Nordfalster kan kalde sig ny verdensmester i bowling for old boys.

I fredags hjemtog han titlen ved VM i Dubai i De Forenede Arabiske Emirater i holddisciplinen, hvor han sammen med tre andre sikrede triumfen med en finalesejr over Canada.

Men inden holdet med Michael Sørensen kom så langt, skulle de ud i nogle nervepirrende kvart- og semifinaler, hvor de især i kvartfinalen mod fire fuldtidsproffesionelle spillere fra USA vandt i fornem stil med 244 kegler mod amerikanernes 220.

Frankrig bød på noget mere modstand i semifinalen, men danskerne var stærkest i begge serier, der dog var tætte.

Finalen mod Canada blev ekstremt tæt.

Annonce

Canadierne begyndte bedst og vandt klart den første af de to finaleserier bestående af ti ruder og fortsatte det stærke spil til midtvejs i anden serie.

Men danskerne fik spillet sig op, og i sjette og syvende rude vendte billedet, så Danmark kunne tage den anden serie og dermed udligne i finalen, der så skulle afgøres på såkaldt roll-off, hvor der spilles to ruder til sidst.

To af de fire spillere på holdet deltog i roll-off, hvor Michael Sørensen ikke var iblandt, man han kunne konstatere, at den sidste kugle fra Canada blev afgørende.

Her skulle Canada lave en strike for at hjemføre titlen, mens en 9'er gav omspil, og alt under gav Danmark verdensmesterskabet, og da Canada kun magtede at vælte fire kegler til sidst, var den danske sejr en realitet.

- Det var kæmpestort, og vi spiller fantastisk i holdturneringen med over 225 point i snit, lyder det fra Michael Sørensen efter hjemkomsten til Danmark og med VM-medaljen om halsen.

Annonce

Han deltog også i tre andre rækker ved verdensmesterskabet med mere blandet succes.

I singleturneringen kom han ikke i nærheden af de bedre placeringer, da han kun blev nummer 39 i første indledende runde, hvor de 32 bedste gik videre.

- Der var jeg skuffet over min egen præstation, men det hænger måske sammen med, at det var den første turneringsdag, og der var så meget nyt, der lige skulle fordøjes, siger Michael Sørensen, der også deltog i double og mix-team.

Kvartfinalen blev endestationen i double, hvor han med sin makker tabte til et andet dansk par og dermed sluttede som nummer fem til otte, da der ikke blev spillet om de sekundære placeringer.

Det samme var tilfældet i mix-team, hvor kvartfinalen og en samlet fem til otte placering blev udbyttet.

Annonce

- Det har været en fantastisk oplevelse, og jeg håber så sandelig ikke, at det er sidste gang, jeg deltager ved et verdensmesterskab, siger Michal Sørensen, der til dagligt spiller i den bedste danske række Bowlingligaen, for sin klub SAS Tårnby.

Her stod han i øvrigt klar til holdkamp i lørdags blot 40 minutter efter, at han var landet med flyvemaskinen fra Dubai i Kastrup Lufthavn!KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE