Annonce
Sport

Kommer ikke tilbage i topform

Det bliver spillere et stykke fra topformen, der kommer tilbage på håndboldbanen, fastslår Team Sydhavsøernes fysiske træner, Jacob Baagøe. Foto: Anders Knudsen

Det slår Team Sydhavsøernes fysiske træner Jacob Baagøe helt fast.

MARIBO Siden statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark delvist ned fredag 13. marts, har samtlige elitesportsfolk været tvunget til at træne for sig selv, henvist til uvished om, hvornår de skal i kamp igen og dermed præstere på absolut topniveau.

Ikke nogen optimal situation for en idrætsudøver, der lever af sin krop, og ser det som sin fornemmeste opgave at stå knivskarpt, når de vigtige kampe står for døren.

Lige præcis sådanne kampe stod Team Sydhavsøerne overfor i mændenes 1. division. Med lidt held kunne de have spillet sig til en chance for at rykke op i Håndboldligaen, men med udsigt til mindst en måned uden koordineret træning, vil det være spillere langt fra topformen, der møder op, når idrætten igen bliver givet fri.

Det fastslår Team Sydhavsøernes fysiske træner, Jacob Baagøe, der har en professionsbachelor i fysioterapi og til dagligt driver træningscenteret PerformanceLab, der henvender sig til eliteidrætsfolk.

Fire til otte uger

- Der vil gå fire til otte uger før spillerne er i topform igen, ovenpå en pause af den varighed, som vi ser her, siger han.

Sammen med sportschef Morten Juul er han kommet med input til Divisionsforeningen i forhold til, hvornår det rent fysisk vil være forsvarligt at begynde at spille kampe igen.

- Der skal mindst gå 14 dage, før det er forsvarligt at sende spillere i kamp, men det er langt fra optimalt, understreger han.

- Spillerne kan løbe nok så meget på landevejen, men det fysiske aspekt med infight i kampene, hvor kroppen belastes og de hurtige accelerationer og spring kan kun trænes igennem kontinuerlig fysisk træning. Det har ingen haft mulighed for, konstaterer Jacob Baagøe, der forudser et væld af overbelastningsskader, og også mere alvorlige skader som knæ- og skulderskader.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skulderskader

- Ingen har kastet med en håndbold i over en måned, når vi kommer i gang, så det vil gå voldsomt ud over skulderen, hvis der skal spilles turneringsbnold allerede efter 14 dages træning, siger Jacob Baagøe, der dog ikke vil gå så langt som at kalde det uforsvarligt at sende spillerne i kamp efter bare 14 dages opstartstræning.

- Heldigvis er vores spillere (Team Sydhavsøerne, red.) i god fysisk grundform, at de meget hurtigt vil kunne finde formen igen, men det gælder selvfølgelig om at udnytte den tid, vi har optimalt, for trænerne vil også gerne se deres spillere på halvgulvet, så de hurtigst muligt kan genfinde kampformen.

Ud fra en faglig vurdering så han egentlig helst at sæsonen blev blæst af, så spillerne kunne få en fornuftig opstart til den nye sæson på den anden side af sommerferien, men han anerkender også fuldt ud, at der er andre interesser på spil, såsom det økonomiske i at få afviklet kampene, så alle får deres rette placering.

- Det er en utrolig svær balance, men kan man få afviklet turneringen, så spillerne rent fysisk kan præstere på et nogenlunde niveau samtidig med klubberne får de kampe, de har behov for, for at få det hele til at løbe rundt, så må det være kompromiset. Men vi kommer ikke til at se kampe på allerhøjeste niveau, slår han fast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen kontrol

Da Team Sydhavsøernes spillere er sendt hjem med løn og bliver kompenseret af regeringens trepartsaftale, må Jacob Baagøe ikke kontakte spillerne for at høre, hvordan de træner på hjemmefronten, men han har da en fornemmelse af, at størsteparten holder sig i gang.

Det er ikke kun Team Sydhavsøerne, der venter på en afklaring.

Også NFH hos kvinderne og Nykøbing FC's fodboldmænd svæver i det uvisse lige nu, og håndboldkvinder og fodboldmænd skal bruge stort set den samme tid til at komme tilbage i form, mener Jacob Baagøe.

- Igen handler det om i hvilken forfatning de gik ind til pausen, men generelt tager det som hovedregel dobbelt så lang tid at komme tilbage, som en pause har varet.

Divisionsforeningen Håndbold træffer en beslutning om sæsonafviklingen inden 20. april, mens fodboldspillerne endnu ikke kender datoen for en endelig beslutning.

  • Det bliver spillere et stykke fra topformen, der kommer tilbage på håndboldbanen, fastslår Team Sydhavsøernes fysiske træner, Jacob Baagøe. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Annonce
Annonce
Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster