cookie-og-privatlivspolitik
FC Fredericia-træner Michael Hansen fotograferet under hans seneste besøg i fødebyen Nykøbing.
FC Fredericia-træner Michael Hansen fotograferet under hans seneste besøg i fødebyen Nykøbing.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Kontinuitet er nøgleordet

Fredericia-træner Michael Hansen er ikke i tvivl om, hvad der virker.
21. november 2021 kl. 10:00 Af Thomas Lærke Jensen

FREDERICIA Når Nykøbing FC og FC Fredericia støder sammen i den jyske fæstningsby i morgen eftermiddag, er det et møde mellem nummer fire og nummer seks.

Dermed klemmer begge hold sig ind i den top-6, som efter grundspillets afslutning om syv spillerunder skal spille oprykningsspil til Superligaen.

Og det er ifølge FC Fredericia-træner Michael Hansen langt fra tilfældigt.

- Kontinuitet er bare nøgleordet, siger den tidligere Nykøbing-dreng, der fik sin fodboldopdragelse i B.1901 og senere en fornem Superligakarriere med mange kampe på cv'et.

Han underbygger sin pointe.

Annonce

- Næsten samtlige hold, der ligger i top-6, har beholdt deres træner henover sommerferien. Det betyder bare noget, at man ikke hele tiden skal skifte ud og starte forfra, lyder det fra Michael Hansen, der i gang med sin anden sæson i Fredericia efter trænerophold i Skive, FC Vestsjælland og Silkeborg.

Kigger man på de seks hold, der lige nu ligger til at komme i oprykningsslutspillet, er det kun Lyngby, der har skiftet ud på trænerposten i sommerferien. Resten har beholdt manden med hovedansvaret.

Ser man derimod på de klubber, der lige nu ligger til at spille nedrykningsspil, har samtlige klubber, pånær Jammerbugt FC, skiftet træneren ud i løbet af sommerpausen. For Jammerbugt FC gælder det så, at de har beholdt Bo Zinck men skiftet det meste af spillertruppen ud.

- Det er så vigtig at beholde de bærende kræfter både på og udenfor banen. Det skal man ikke undervurdere, påpeger Michael Hansen, der ser de seks nuværende hold, der ligger i top 6, sandsynligvis også er dem, der skal spille om oprykningen til foråret.

- Det er dem, der har vist stabilitet og det bedste fodboldspil indtil videre, og jeg har også fidus til Nykøbing FC. De har beholdt stammen på holdet og har nogle virkelig gode relationer i holdet, som vi også sagtens kan få problemer med.

Annonce

Bedre på toppen

- Jeg håber dog på, at vores topniveau vil være en smule bedre, og det vil være med til at afgøre kampen, siger Michael Hansen, der med sit mandskab ligger ganske lunt i svinget i forhold til oprykning. Lige under forhåndsfavoritterne fra FC Helsingør og Lyngby.

Netop FC Helsingør tabte man til (1-4) i seneste spillerunde, og det er årsagen til at FC Fredericia lige nu indtager fjerdepladsen i stedet for førstepladsen i 1. division.

- Det er så tæt i alle kampe, der bliver afgjort på meget små ting, og det viste kampen i Helsingør også.

Sidst FC Fredericia og Nykøbing FC mødtes endte et medlevende opgør uafgjort 4-4. Så mange mål regner Michael Hansen dog ikke med at se i morgen.

- Det er to hold, der vil fremad banen og skabe spillet, så det kan sagtens blive underholdende. Men det kan også være, vi vogter så meget på hinanden, at det kan blive det modsatte, forudser Michael Hansen, der med egne ord næsten kan vælge fra en skadesfri trup, der er bredere end dengang i august, hvor de senest mødte Nykøbing FC.

Annonce

Der er kampstart kl. 14:00 på Monjasa Park i Fredericia og Radio SydhavsØerne sender direkte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE