cookie-og-privatlivspolitik
- Vi har i de sidste dage knoklet med vurdering af den sundhedsprotokol, som DHF har lavet og også strammet op på, siger kulturminister Joy Mogensen i en skriftlig kommentar.
- Vi har i de sidste dage knoklet med vurdering af den sundhedsprotokol, som DHF har lavet og også strammet op på, siger kulturminister Joy Mogensen i en skriftlig kommentar.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Sport

Kulturminister forklarer: Vi har knoklet med protokol

Kulturministeriet har brugt de seneste dage på vurdere en sundhedsprotokol, som DHF har præsenteret.
23. november 2020 kl. 13:48 Af Ritzau

Annonce

Frustrationen hos Dansk Håndbold Forbund (DHF) har været stor de seneste dage, hvor forbundet har ventet på svar fra regeringen.

DHF tilbød at overtage hele værtskabet for EM i kvindehåndbold, efter at Norge for en uge siden trak sig som medvært, men den endelige godkendelse kom først mandag.

Årsagen var, at DHF's coronaprotokol skulle endevendes, fortæller kulturminister Joy Mogensen (S).

- Vi har i de sidste dage knoklet med vurdering af den sundhedsprotokol, som DHF har lavet og også strammet op på, siger hun i en skriftlig kommentar.

Når hele håndboldslutrunden skal afvikles på dansk jord, betyder det, at 16 hold skal opholde sig i Danmark under EM.

De skal indlogeres på hoteller i Herning, Silkeborg og Kolding for at skabe coronabobler, der skal minimere risikoen for smitte.

- Det er ikke nemt at afholde store internationale begivenheder midt i en global sundhedskrise. DHF har fuldt fokus på en stram protokol, og der hviler et enormt stort ansvar på DHF's skuldre for at afholde EM så forsvarligt som muligt og med fuld overholdelse af reglerne i protokollen.

- Sundhedsmyndighederne kommer også til bidrage med yderligere rådgivning omkring afholdelse af turneringen, siger Joy Mogensen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce