cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Steen Thornit, arkivfoto

Sport

LF-serien udvides til 14 hold

Både Branderslev og Stubbekøbing rykker op i den bedste lokale række.
23. maj 2020 kl. 09:45 Af Torben Mølgaard

Annonce

LOLLAND-FALSTER For en uge siden så det ud til, at LF-serien i fodbold i den kommende sæson skulle bestå af 13 hold, efter DBU Lolland-Falster havde besluttet at suspendere forårsæsonen og nedrykning fra den bedste lokale række i år.


Et skævt antal

Men 13 er et skævt tal, og det er noget bøvl med en oversidder i hver spillerunde, lød ræsonnementet efterfølgende i den lokale fodboldunion.

- Derfor har vi besluttet at udvide rækken til at omfatte 14 hold, fortæller formanden for turneringsudvalget Mogens Nielsen.

Det betyder, at - udover Branderslev der vandt efterårets grundspil i serie 1 - også Stubbekøbing rykker op i den bedste lokale række fra en tredjeplads, fordi Frem Sakskøbing på andenpladsen ikke kan avancere.

Det er fordi, førsteholdet rykker ned fra Sjællandsserien.


14 års fravær

Stubbekøbing vender tilbage til LF-serien efter 14 års fravær, hvor falstringerne i mellemtiden har været helt nede at vende i serie 3.

Oprykningen har været under opsejling, siden turneringen officelt blev afblæst i sidste uge. Men i første omgang var Stubbekøbing afhængig af Nordfalsters skæbne.

Det er de ikke længere, efter LF-serien bliver udvidet med ikke ét - men to hold.

- Jeg er da glad for, at opryknignen nu er en realitet, siger Stubbekøbing-træner Jesper Andersen.

- Men ingen tvivl om at det bliver en stor udfordring, tilføjer han.

- Vi har en trup med kun et par rutinerede spillere og ellers primært unge fra 18-24 år, siger Jesper Andersen, der glæder sig til gensynet med LF-serien.

Han var selv gennem knap en halv snes år været aktiv i rækken for Listrup.

Stubbekøbing var i mange sæsonen en fast del af LF-serien og tidligere har nordfalstringerne også spillet i Danmarksserien - senest i 1990.


For første gang

Så langt fremme har Branderslev aldrig været. Faktisk er det første gang vestlollikkerne som selvstændig klub har spillet i den bedste lokale række.

Tidligere har de under VB Lolland, der var en overbygning mellem Velo og Branderslev, spillet to sæsoner i LF-serien (2007-08).

Nordfalster får den sidste plads i rækken. Enten som nedrykker fra Sjællandsserien eller oprykker fra fjerdepladsen i serie 1.

Med 14 hold bliver slutspillet efter en lidt anden model end set de seneste sæsoner. Rækken deles med seks hold i oprykning-slutspillet og otte hold i nedryknings-slutspillet.

De skal stadig findes to oprykkere, mens antallet af nedrykkere afhænger af antal lokale nedrykkere fra Sjællandsserien, men som udgangspunkt skal mindst to hold ud - måske flere.

Med flere hold i LF-serien skal der afvikles 13 runder i grundspillet, og selv med en optimistisk sæsonstart medio august er det formentlig nødvendigt med en enkelt eller to midtugerunder for at være færdig med udgangen af oktober.

Mens LF-serien skal bestå af 14 hold, skal serie 1 uændret bestå af 12 hold i den kommende sæson.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

AF: LINDA SOMMER

18 kommunale p-pladser lige… 14. november 2020 kl. 13.23

Annonce