cookie-og-privatlivspolitik
Brian Nyborg (th) og NFH, da de senest var i aktion mod Slagelse 24. oktober, kommer tidligst til at genoptage sæsonen efter nytår.
Foto: Flemming K. Karlsen, arkivfoto

Sport

Lang ventetid er frustrerende

Lokale håndboldhold ved ikke, hvornår turneringen kan genoptages.
24. november 2020 kl. 12:40 Af Torben Mølgaard

Annonce

LOLLAND-FALSTER Håndboldturneringer på seniorplan fra 2. division og ned til laveste serierække har nu været lukket i fire uger, og det vil den også - efter den seneste udmelding fra myndighederne - være i yderligere mindst tre uger.

Det er det gældende forsamlingsforbud på mere end ti personer, der har sat en stopper for legen med harpiksbolden for sekundaspillerne, mens eliten og ungdom stadig har grønt lys.

- Det er dybt frustrerende med stadig lange udsigter til, at vi måske kommer i gang, sukker træneren for NFH's 3. divisionsmænd, Bo Toft Pihl.

- Med den seneste deadline for åbning sat til 13. december, er det ikke længere realistisk, at vi kommer til at spille turneringshåndbold i år, vurderer Bo Toft Pihl.

Der er i hvert fald bred enighed om et behov for et par ugers normal træning, inden turneringen kan genoptages.


Spillerne kan få fri

- Vi har forsøgt at træne ud fra de gældende restriktioner, hvor spillerne er delt op i to grupper, men jeg kan godt mærke, at intensiteten og interessen er dalende. Derfor overvejer jeg at give spillerne fri i nogle uger, inden vi forhåbentlig kommer i gang igen, siger NFH-træneren.

Hos Team Sydhavsøerne i samme række er situationen lidt anderledes, fordi hovedparten af spillerne træner enten med 1. divisionsholdet eller U/19 Ligaholdet.

- Det er selvfølgelig fint nok, at vi får trænet, men det er frustrerende, at vi ikke spiller kamp, siger TSØ-træner Bo Fremming, der heller ikke tror på turneringshåndbold før tidligst i det nye år.

- Vi keder os, lyder det spontant fra træneren for NFHs 2. divisionskvinder, Mads Jensen, der efter den normale spilleplan skulle have været i kamp med sit hold i aftes på hjemmebane mod HIK.

Men dette opgør er naturligvis blevet udsat på ubestemt tid.

- Nogle af vore spillere, der under 21 år, træner med U/19 Liga-holdet, mens vi generelt har forsøgt at holde os i gang med træninger i to grupper, men vi savner at spille kampe, understreger Mads Jensen.

- Hvis restriktionerne bliver ophævet 13. decemeber, kan vi for min skyld spille kamp dagen efter, men mere realistisk må vi nok i bedste fald vente til efter nytår, siger Mads Jensen.


Flere scenarier

Der er flere scenarier i spil til at få afviklet hele turneringen, hvor de fleste hold ved nytår har en manko på seks-syv kampe.

2. og 3. division har efter den oprindelige spilleplan sidste spilledag søndag 28. marts i weekenden før påske.

Det vil kræve et yderst sammenpresset program at gennemføre de resterende kampe med den deadline.

- For min skyld kan vi bare forlænge sæsonen i april, siger Mads Jensen.

- Alternativt kunne man også vælge kun at spille en halv turnering og derefter opdele puljerne i et op- og nedrykningsspil, foreslår Bo Toft Pihl.

Mens der spekuleres venter alle på et konkret udspil fra turneringsledelsen i Håndbold Region Øst, hvor der foreløbig er tavst.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce