Leverkusen-målscorer sætter rekord som ligaens yngste

Florian Wirtz (th.) har skrevet sig ind på en af de pæne sider i fodboldens historiebøger. (Arkivfoto) Foto: Pool/Reuters

Florian Wirtz tog lørdag rekorden fra Nuri Sahin, mens Paderborn-spiller tangerede rekord for flest advarsler.

Da Florian Wirtz lørdag reducerede til 2-4 i hjemmekampen mod Bayern München, blev Bayer Leverkusen-teenageren den yngste målscorer i Bundesligaens historie.

Med sine 17 år og 34 dage snupper den offensive midtbanespiller rekorden fra Nuri Sahin, som i 2005 scorede for Borussia Dortmund i en alder af 17 år og 82 dage.

Den talentfulde teenager scorede sit mål mod Bayern, efter at han blev skiftet ind fra anden halvlegs start.

I det 89. minut viftede han forsvarer Lucas Hernández af sig med en skarp dribling og passerede den tyske landsholdsmålmand Manuel Neuer med en flot afslutning.

Wirtz er kommet til Leverkusen fra FC Kölns ungdomsafdeling.

I en anden ende af rekordspektret skrev Paderborn-midtbanespiller Klaus Gjasula sig lørdag i bøgerne med en tangering af rekorden for flest gule kort i løbet af en sæson.

Nummer 16 blev det til, da Paderborn fik 1-1 mod RB Leipzig.

Rekorden blev sat i sæsonen 1998/99 af polske Tomasz Hajto hos Duisburg.

Trods sine mange advarsler har Gjasula endnu ikke fået en udvisning i denne sæson.

Der mangler fire spillerunder i Bundesligaen.