cookie-og-privatlivspolitik
Johanna Westberg (gul) og resten af NFH's spillertrup er sendt hjem på ubestemt tid sammen med trænere og øvrige ansatte i klubben.
Johanna Westberg (gul) og resten af NFH's spillertrup er sendt hjem på ubestemt tid sammen med trænere og øvrige ansatte i klubben.
Foto: Claus Hansen

Sport

Ligaholdet sendt hjem på ubestemt tid

NFH har også sendt alle ansatte hjem på grund af coronavirus.
24. marts 2020 kl. 10:15 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING NFH har ligesom Nykøbing FC taget konsekvensen af coronavirusen og sendt samtlige medarbejdere hjem på ubestemt tid.

Turneringen har ligget stillet siden 11. marts, og spillerne har ingen muligheder for at træne i hal eller styrketræningscentre, da alle faciliteter er lukket ned, så administrerende direktør i NFH Ib V. Pedersen har taget skridtet og meddelt samtlige ansatte, at de ikke skal møde ind på arbejde.

Det gælder både spillere, trænere, den fysiske stab og administrativt ansatte, der dog stadig får deres fulde løn, men ikke optjener ferie i den periode, de er hjemsendt.


Får lønrefusion

- Det giver ingen mening ikke at sende folk hjem, når vi kan få lønrefusion fra staten. De kan jo alligevel ikke passe deres arbejde, siger Ib V. Pedersen og henviser til den særlige lønrefusion, som blev vedtaget på baggrund af coronakrisen, hvor staten dækker 75 procent af lønomkostningerne i perioden, dog maksimalt op til 23.000 om måneden pr. medarbejder.

- Vi har heldigvis ikke ret mange, der tjener over 23.000 kroner, så for os er det da et fint plaster på såret i en tid, hvor alt desværre ligger stille, konstaterer Ib V. Pedersen, der godt kan have sine bange anelser i forhold til, hvor det hele ender henne.

- Vi tager nogle dybe indåndinger i øjeblikket, og ser hvordan det hele udvikler sig, lyder det fra direktøren, der på sine partnere og sponsorers vegne og ikke mindst i NFH kan frygte nogle enddog meget svære tider, når først coronakrisen er overstået.

- Der vil være nogle af vores sponsorer, som taber mange penge på det her, og har de så midler til stadig at støtte op om NFH, spørger Ib V. Pedersen, der håber, at fundamentet i NFH er så stærkt, at man kan klare sig igennem, uden at det får alvorlige følger.


NFH er polstret

- Heldigvis fik vi lavet en kapitaludvidelse i efteråret i 2019, der gør, at vi er polstret til at undgå, at det hele ramler sammen, men jeg forudser at især spillerlønningerne på den lange bane vil blive reguleret nedad ganske naturligligt, når der ikke er de samme penge i klubberne ovenpå denne krise, lyder det fra Ib V. Pedersen, der trøster sig en smule ved at det er ens for alle, men som han påpeger:

- Vi vil da automatisk være en smule mere forsigtige i alt hvad vi foretager os fremadrettet.

Hvornår han kan forvente at se sine spillere, trænere og øvrige ansatte tilbage på job, har han ingen anelse om.

- Det hele er fuldstændig uvist, men jo længere tid der går, jo sværere bliver det at starte turneringen op igen, vurderer Ib V. Pedersen, der håber at blive en smule klogere når Divisionsforeningen Håndbold har holdt møde i dag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce