cookie-og-privatlivspolitik
Emma Nørholm Koch bliver eneste danske riffelskytte ved VM i Peru.

3

Billeder

Emma Nørholm Koch bliver eneste danske riffelskytte ved VM i Peru.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Lokal riffelskytte udtaget til VM

Horbelev-pige bliver eneste danske riffelskytte ved VM i Sydamerika.
08. september 2021 kl. 17:30 Af Allan Plenborg

HORBELEV Danmark bliver repræsenteret ved VM i riffelskydning for juniorer i Lima, Peru, i slutningen af september. Det bliver den 18-årige Horbelev-pige Emma Nørholm Koch, der skal forsøge at vinde en medalje i 10 meter luftriffel.

Udtagelsen glæder Emma Nørholm Koch. Hun mener også, at hun har gjort sig fortjent til udtagelsen, da hun markerede sig på flotteste i sin første internationale senior-konkurrence med et top-10-resultat ved World Cup-stævnet i Kroatien i juni.

Men det lå ligesom i kortene, at Danmark ikke ville være repræsenteret ved VM i Sydamerika - på grund af økonomien.

- Vi havde egentlig besluttet os, at vi ikke ville sende nogen skytter til VM i år, da det bliver afholdt i Sydamerika. Men på baggrund af Emmas flotte resultat ved World Cuppen i Osijek i juni og en utrolig flot træningsperiode med flere flotte resultater frem til nu, har vi besluttet at udtage Emma til VM, siger Anders Sode, der er elite- og talentudviklingsformand i Dansk Skytte Union.

Juniorlandstræneren Anni Bissø tilføjer:

Annonce

- Emma er udtaget på baggrund af det høje niveau, hun har vist til de få konkurrencer, der har været muligt for hende at deltage i. Desværre gjorde pandemien, at Emma ikke kunne deltage til EM, men hun viste et flot resultat til WC i Osijek med en placering som nummer 10 i en senior-konkurrence og med et højt resultat.

Emmas høje niveau er kommet ved hårdt arbejde, og 100 procent satsning på skydning ved at flytte til Kongsvinger i Norge på elitesportsgymnasium, hvor hun har opholdt sig de seneste tre år.

I sommer blev hun student og flyttede tilbage til forældrene i Horbelev samtidig med, at hun fik et fuldtidsjob som kommunikationsmedarbejder hos Dansk Skytte Union i Idrættens Hus i Brøndby.

Det bliver til nogle lange dage med fire timers transport dagligt, en arbejdsuge på 37 timer og 16-20 timers træning om ugen i forbundets talentcenter i Ballerup og i Nykøbing F. Skytteforening.

Emma Nørholm Koch rejser til Peru lørdag 25. september og skal skyde kvalifikation onsdag 29. september. De bedste otte kvalificerer sig til finaleskydningen den 30.

Annonce

- Jeg håber at være blandt de otte, siger det danske VM-håb.

Men juniorlandstræneren er endnu mere ambitiøs:

- Målsætningen er en medalje, siger Anni Bissø.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE