cookie-og-privatlivspolitik
DBU Lolland-Falster vil bevare den tætte kontakt til klubberne - her illustreret ved efterårets showkamp mellem Lolland og Falster på Øster Ulslev Stadion.
DBU Lolland-Falster vil bevare den tætte kontakt til klubberne - her illustreret ved efterårets showkamp mellem Lolland og Falster på Øster Ulslev Stadion.
Foto: Flemming K. Karlsen

Sport

Lokal union vil bevare den tætte kontakt

Breddefodbolden skal efter planen samles under blot to regionale organisationer
18. januar 2020 kl. 11:00 Af Torben Mølgaard

Annonce

LOLLAND-FALSTER DBU Lolland-Falster - eller som det hed for en halv snes år siden Lolland-Falsters Boldspil Union - er efter 114 år på banen måske snart en saga blot.

Dog ikke hvis det står til de lokale fodboldledere.

Men efter et langt tilløb over to-tre år barsler DBU Bredde med et forslag om fra 1. januar næste år at ændre organisationsstrukturen i breddefodbolden, så de seks nuværende lokalunioner samles under to paraplyer - nemlig DBU Bredde Vest og DBU Bredde Øst.

Vestområdet omfatter Jylland og Fyn, mens østområdet omfatter Sjælland, København, Lolland-Falster og Bornholm.


Alle skal sige ja

For at gennemføre det stort anlagte projekt skal samtlige lokalunioner på ekstraordinære repræsentantskabsmøder i løbet af foråret stemme forslaget igennem.

De fire lokalunioner under DBU Bredde Øst forhandler i øjeblikket om et fælles fodslag til udformningen af en plan for organisationen.

- Vi vil gerne være en del af noget større, men vi ønsker samtidig at bevare den tætte kontakt til klubberne i vores område, siger formanden for DBU Lolland-Falster Gert Lundgaard, der sidder i DBU Breddes bestyrelse.

- Og det kan efter vores opfattelse bedst ske ved, at vi som en underafdeling af DBU Bredde Øst bevarer en lokal bestyrelse og ledelse for breddefodbolden på Lolland-Falster, understreger formanden.

- Det er det mandat, vi har fået fra vores klubber på adskillige møder, så det agter vi at fremføre, pointerer Lundgaard, som altså vil holde fast i DBU Lolland-Falsters eksistens.

Bestyrelsesmedlemerne Michael Skaarup og Mogens Nielsen sidder med i den arbejdsgruppe, der sammen med repræsentanter for de øvrige tre lokale østunioner skal finde frem til et fælles oplæg, der skal til afstemning senere på foråret.


Skarpe kanter

- Vi er ikke helt enige på nuværende tidspunkt. Der er stadig nogle skarpe kanter, der skal slibes af, inden vi kan komme med et fælles oplæg, pointerer Michael Skaarup.

- Vi er godt klar over, at vi nok ikke kan få alle vores ønsker opfyldt, men vi kæmper for at nå så langt som muligt, siger Michael Skaarup.

- Det er vigtigt for os at fortsætte den positive udvikling gennem de seneste år, hvor vi føler, vi har opnået en række ting gennem det tætte samarbejde med vore klubber, understreger Gert Lundgaard.

Formanden nævner i den forbindelse blandt andet den såkaldte velfærdsalliance med landsdelens to kommuner, samarbejdet med fodboldforbundet i Slesvig-Holsten og et kommende skoleprojekt ligesom fodboldfitness er etableret i godt halvdelen af områdets klubber.

- Andre unioner har måske ikke de samme behov, men for os er det vigtigt at bevare nærheden, og derfor vil vi godt bevare en lokal bestyrelse, påpeger Michael Skaarup.


Skrækscenarie

Skrækscenariet for de lokale fodboldledere handler om at tabe medlemmer på gulvet, som det er set i andre sportsgrene på Lolland-Falster efter fusioner til store regionalfodbund.

- Det er klart en stor bekymring, og derfor vi holder fast i vores ønsker, siger Gert Lundgaard.

Udover den administrative del af projektet handler det naturligvis også om, hvordan turneringerne fremover skal tilrettelægges under DBU Bredde Øst.


Flere ideer

- Der er en række ideer på bordet, men vi er slet ikke kommet så langt, at vi kan fremlægge noget konkret på nuværende tidspunkt, oplyser Michael Skaarup.

DBU Lolland-Falsters administrationschef Thomas Bonde Jensen er i øvrigt tovholder på den del af udvalgsarbejdet.

Det konkrete forslag til organisationen i DBU Bredde Øst forventes færdigt primo april og skal som nævnt derpå til afstemning på ekstraordinære repræsentantskabsmøder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce