cookie-og-privatlivspolitik
DBU Lolland-Falster får en ny chance for at være en del af et større fællesskab. De øvrige lokalunioner i DBU  Bredde Øst inviterer DBU Lolland-Falster med til det næste møde.
DBU Lolland-Falster får en ny chance for at være en del af et større fællesskab. De øvrige lokalunioner i DBU Bredde Øst inviterer DBU Lolland-Falster med til det næste møde.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Lolland-Falster tilbage i varmen

Breddearbejdet i dansk fodbold går ind i den sidste og afgørende fase.
20. oktober 2020 kl. 20:09 Af Allan Plenborg

Annonce

LOLLAND-FALSTER DBU Lolland-Falster vender tilbage til reformprocessen i DBU Bredde Øst efter at have været uden for døren i et lille halvt år.

Dette er budskabet fra formand Lars Albæk, DBU Bredde - tidligere Foreningen af Lokalunioner.

- Jeg forventer helt klart, at DBU Lolland-Falster fra medio november igen kan være med "om bordet" i Øst-reformprocessen. Og jeg forventer derfor også, at klubberne på Lolland-Falster skal stemme om breddereformen i første kvartal 2021, siger Lars Albæk, som udover formandshvervet i DBU Bredde er formand for DBU Bornholm.


Savnede garantier

DBU Lolland-Falsters to repræsentanter i reformprocessen, Mogens Nielsen og Michael Skaarup, meddelte i maj, at DBU Lolland-Falster ikke kunne tilslutte sig oplægget til en ny breddereform.

Mogens Nielsen og Michael Skaarup savnede blandt andet en garanti for, at der fortsat vil være et lokalkontor i Nykøbing til at servicere klubberne på Lolland-Falster, ligesom de ville have vished for, at Lolland-Falster også vil være repræsenteret i den ny bestyrelse i DBU Bredde Øst.

Siden har de øvrige tre lokalunioner i forhandlingerne, DBU Sjælland, DBU København og DBU Bornholm, holdt fire møder uden at invitere DBU Lolland-Falster.

- Men jeg har løbende holdt Gert Lundgaard (formand for DBU Lolland-Falster, red.) informeret om procesarbejdet, siger Lars Albæk, som understreger, at samtlige nuværende lokalkontorer er grundpillerne i en ny organisation.

Underforstået: Lokalkontorerne vil bestå.

- Men man kan jo ikke udstikke garantier om, hvad der skal ske om 20 år, lyder det retorisk fra Lars Albæk.


Vil styrke breddefodbolden

Formålet med en ny reform, hvor man får to store unioner - DBU Bredde Vest med deltagelse af Jylland og Fyn og DBU Bredde Øst - er at styrke breddefodbolden.

- Jo stærkere bredden er, jo flere kan spille fodbold. Reformen skal således være med til at styrke dansk fodbold, siger Lars Albæk, som tilføjer, at vedtages reformen, vil man få et politisk organ til at varetage breddefodboldens interesser.

Lars Albæk understreger, at der skal være tilslutning i samtlige seks lokalunioner til at lave en ny reform. Er der bare én lokalunion, der stemmer nej, falder reformen til jorden.

Til syvende og sidst er det op til klubberne, når de stemmer på ekstraordinære repræsentantskabsmøder i begyndelsen af 2021.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce