Lukaku hylder holdkammeraten Eriksen i Belgien-sejr

Romelu Lukaku sendte en hilsen til Christian Eriksen efter sit mål til 1-0 mod Rusland og fortæller efter kampen, at han græd, da han hørte om hændelsen i Parlen. Foto: Anatoly Maltsev/Ritzau Scanpix

- Chris, jeg elsker dig, sagde Romelu Lukaku efter sit første mål i Belgiens sejr over Rusland ved EM.

Belgien er af mange udpeget som et godt bud på en vinder af EM, og lørdag levede det stjernespækkede mandskab op til det.

Mod Rusland kom belgierne fra land med tre point efter en overbevisende sejr på 3-0 i aftenens anden kamp i Danmarks gruppe.

De uhyggelige scener fra Parken, hvor Christian Eriksen kollapsede, var ikke gået ubemærket hen i Sankt Petersborg, hvor Belgien og Rusland mødte hinanden. Romelu Lukaku, der er holdkammerat med Eriksen i Inter, hyldede danskeren, da han åbnede målscoringen.

- Chris, I love you (Chris, jeg elsker dig), råbte angriberen ind i tv-kameraet efter sin 1-0-scoring.

Resultatet betyder, at Belgien og Finland topper gruppe B med tre point hver, mens Danmark og Rusland altså ikke har nogen.

Belgierne satte sig hurtigt på kampen og dominerede. Lukakus mål faldt efter små ti minutter. Angriberen var på pletten, da det russiske forsvar kiksede en clearing af et indlæg fuldstændig. Bolden blev serveret for Lukaku, og den formstærke belgier missede ikke.

Marginalerne var også på Belgiens side ved 2-0-målet cirka ti minutter før pausen. En returbold efter et indlæg endte i feltet lige ved Thomas Meunier, der nemt kunne score.

Anden halvleg var mere jævnbyrdig, men spændende blev den altså aldrig. Belgien styrede begivenhederne, og med få minutter tilbage lukkede Romelu Lukaku kampen, da han sendte bolden i mål til 3-0.

Efter sejren dedikerede Lukaku sine to mål til Christian Eriksen.

- Jeg er virkelig tilfreds med sejren, men det var hårdt for mig at spille, fordi mine tanker var hos Christian Eriksen - jeg dedikerer dette til ham, sagde Lukaku.

Angriberen var dybt berørt efter meldingerne om hændelsen i Parken, der skete før kampen mellem Belgien og Rusland begyndte.

- Jeg græd før kampen. Jeg har tilbragt masser af tid med ham. Mine tanker går til hans hustru og børn, siger Lukaku.

Lukaku var ikke den eneste af Christian Eriksens holdkammerater i Inter, som sendte en hilsen til danskeren lørdag. Achraf Hakimi viste med fingrene tallene to og fire - Eriksen spiller i nummer 24 i Inter - da han scorede for Marokko i en testkamp mod Burkina Faso.

Belgiens næste kamp er mod Danmark torsdag klokken 18. Onsdag møder Finland og Rusland hinanden klokken 15.