cookie-og-privatlivspolitik
Mark O. Madsen (til venstre) og Patrick Nielsen (til højre) mødes om to måneder i en MMA-kamp i KB Hallen. Det blev annonceret torsdag.
Mark O. Madsen (til venstre) og Patrick Nielsen (til højre) mødes om to måneder i en MMA-kamp i KB Hallen. Det blev annonceret torsdag.
Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Sport

MMA-stjerne: Dilemma for homoseksuelle sportsmænd at åbne op

Mark O. Madsen mener, at det kræver store overvejelser at stille sig frem som homoseksuel mand i dansk sport.
12. april 2019 kl. 12:59 Af /ritzau/

Annonce

Ingen mandlige danske sportsfolk har stillet sig frem og åbent fortalt, at de er homoseksuelle.

MMA-kæmperen Mark O. Madsen er sikker på, at de findes. Men han tror også, at de står i et dilemma, da de ved at tale åbent om deres seksualitet vil udsætte sig for en risiko for at blive diskrimineret.

Den seneste uge har tilskuere brugt ordet "bøsse" som et skældsord på danske fodboldstadioner i Odense og Farum.

- Det ville være et stærkt signal at sende, hvis nogen stillede sig frem, men på den anden side skal man nok være sig bevidst om, hvad man gør.

- Man vil få applaus for at stå frem, men hvis den her homofobi eksisterer, så er det noget, man skal være klar til at tage et opgør med. Så jeg tror, at der vil følge noget med, siger Mark O. Madsen.

Han har selv levet et langt liv i dansk topidræt. Først som bryder og nu som MMA-kæmper. Sideløbende er han formand i Danske Elitesportsudøveres Forening.

34-årige Mark O. Madsen er i sine mange år i dansk topidræt aldrig stødt på andre mandlige sportsfolk, der har indviet ham i, at de er homoseksuelle.

- Jeg kender ikke nogen, men der må jo være nogen. Vi repræsenterer jo en bred kam af mennesker. Det er ikke noget, der bliver skiltet med, siger han.

Igennem sin lange karriere i brydning og MMA har Mark O. Madsen heller aldrig hørt homofobiske tilråb fra tilskuere.

Bokseren Patrick Nielsen, som den tidligere bryder til juni møder i en MMA-kamp i KB Hallen, har heller aldrig bidt mærke i homofobi inden for boksesporten.

Patrick Nielsen vurderer ligesom sin kommende modstander, at mandlige danske sportsfolk er tilbageholdende i forhold til at stille sig frem.

- Jeg tror, at der er mange, der gemmer sig lidt, fordi de er lidt bange for at vise det. Det bedste er at stå frem, synes jeg.

- Jeg tror stadig, at folk vil elske en, uanset om man er til det ene eller andet, siger bokseren.

Fodboldens Disciplinærinstans har fredag givet superligaklubberne Brøndby og OB bøder på 25.000 kroner, efter at klubbens tilskuere i den forgangne uge har udsat FC København-spilleren Viktor Fischer for homofobiske tilråb.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce