Måske sæsonens nemmeste kamp

Der må ikke blive tvivl om udfaldet, når NFH møder rækkens agterlanterne.

NYKØBING Hvis man roder længe nok i klichéskuffen, kan man sikkert finde ord og betegnelser for, hvilke store udfordringer der venter, når et hold fra den øverste halvdel af rækken møder et sejrsløst bundhold.

Men uanset hvordan ordene falder, kan det ikke skjule, at NFH er storfavorit i aftenens hjemmekamp i Lånlet Arena mod oprykkerne fra Vendsyssel.

Pointtab mod nordjyderne vil ikke bare være en sensation men også decideret pinligt for falstringerne, der sigter mod en optimal placering i grundspillet som indgang til det forventede DM-slutspil.

Ubetinget krav om sejr

NFH-cheftræner Jakob Larsen er da også helt på det rene med, at kampen ubetinget skal vindes. Men for en sikkerheds skyld løfter han dog lige pegefingeren.

- Vendsyssel har et fint hold til startopstillingen, men de har en smal trup, og over 60 minutter skal vi på både fysik og med flere kræfter være i stand til at nedbryde dem over tid, siger Jakob Larsen.

Det gjorde NFH også ganske komfortabel i sæsonpremieren tilbage i august, hvor falstringerne vandt 39-25 i Drinx Arena i Sæby efter en pauseføring på fem mål.

Vendsyssel fulgte nogenlunde med til kort før halvtid ved stillingen 14-12, men i de sidste 30 minutter var der reelt kun et hold på banen, og Jakob Larsen kunne skifte flittigt ud, uden det gjorde en forskel i opvisningen.

Lang køretur

Aftenens gæster, der har en 475 km lang bustur foran sig som optakt til kampen, har siden første sæsonhalvdel sagt farvel til bagspilleren Frida Maag Damgaard, og nytilkomne Leonora Demaj, eks NFH-spiller, er endnu ikke klar på grund af en skade - efter skiftet fra Sønderjyske.

Det nordjyske bundhold har lidt mange store nederlag - fem med mindst ti mål - men det er også værd at bemærke, at Herning-Ikast kun formåede at vinde 20-18 tilmed på hjemmebane.

- Ingen tvivl om at vi skal løbe så meget som muligt, som vi også gjorde i den første kamp på vej mod, hvad der bør blive en sikker sejr, siger Jakob Larsen, der kan disponere over uændret trup plus U/19-spilleren Jo Lund Nielsen.

Det kan nås endnu

Nederlaget til København skabte et hul på fem point op til fjerdepladsen, som efter NFH-trænerens opfattelse stadig er inden for rækkevidde.

- Sæsonen er lang endnu, og der mange hold i top-8, der vil tage point fra hinanden, så hvis vi er skarpe i de afgørende kampe, og København taber terræn, kan vi stadig nå fjerdepladsen, vurderer Jakob Larsen.

Det første lille skridt kan tages i aften med den forventede gevinst mod Vendsyssel.

Kampen fløjtes op allerede kl. 18:00 uden tilskuere - men kan naturligvis følges i Radio Sydhavsøerne.

• NFH's hollandske topscorer Dione Housheer scorede otte gange i det første møde med Vendsyssel og kan sikkert lægge til med flere mål i aften. Foto: Anders Knudsen

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far