cookie-og-privatlivspolitik
Norske Magnus Carlsen er i gang med at forsvare sin VM-titel i skak for fjerde gang. Her ses han med udfordreren, russiske Ian Nepomniachtchi, tirsdag.
Norske Magnus Carlsen er i gang med at forsvare sin VM-titel i skak for fjerde gang. Her ses han med udfordreren, russiske Ian Nepomniachtchi, tirsdag.
Foto: Giuseppe Cacace/Ritzau Scanpix

Sport

Magnus Carlsen tager stort skridt mod VM-forsvar i skak

Norske Magnus Carlsen har været regerende verdensmester i skak siden 2013, hvor han slog Viswanathan Anand.
07. december 2021 kl. 18:03 Af Ritzau

Det begynder at se lyst ud for den norske skakmester Magnus Carlsen, der er i gang med at forsvare sin VM-titel for fjerde gang i træk. Denne gang mod russiske Ian Nepomniachtchi.

Tirsdag tog nordmanden således endnu et stik i kampen, da han vandt sit andet parti i træk og det tredje i alt, hvilket har bragt den samlede stilling på 6-3 til nordmanden. Det skriver nyhedsbureauet NTB.

Første spiller, der når 7,5 point, vinder VM. Opgøret finder sted i Dubai.

Russeren endte i niende parti med at lave en fejl efter 27 træk. Fejlen var ikke til at rette op på, hvorfor Carlsen let kunne sikre sig endnu et point.

Partiet var dermed heller ikke lige så langt, som det rekordlange sjette parti på hele 136 træk. Tirsdag skulle nordmanden blot bruge 39 træk.

Annonce

30-årige Magnus Carlsen har været regerende verdensmester siden 2013, hvor han slog inderen Viswanathan Anand.

Han har siden forsvaret titlen i en revanchekamp mod Anand i 2014 samt mod russeren Sergej Karjakin i 2016 og amerikaneren Fabiano Caruana i 2018.

31-årige Ian Nepomniachtchi er nummer fem på verdensranglisten og har kvalificeret sig til opgøret mod Carlsen via en kvalifikationsturnering.

Vinderen af opgøret får knap ni millioner kroner, mens taberen får knap seks millioner kroner. Hvis det bliver en afgørelse i tiebreak, får vinderen cirka 8,2 og taberen cirka 6,7 millioner kroner.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE