cookie-og-privatlivspolitik
Kevin Magnussen var flyvende i sin Haas fra start til slut i kvalifikationen i Monaco. Han leverede sit bedste kvalifikationsresultat på bybanen i sin Formel 1-karriere.
Kevin Magnussen var flyvende i sin Haas fra start til slut i kvalifikationen i Monaco. Han leverede sit bedste kvalifikationsresultat på bybanen i sin Formel 1-karriere.
Foto: Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix

Sport

Magnussen jubler efter fremragende kvalifikation i Monaco

Kevin Magnussen var ét stort smil efter en meget stærk kvalifikation i Monaco, hvor han kørte godt hele vejen.
25. maj 2019 kl. 16:41

Annonce

Med tiden 1 minut og 11,109 sekunder var Kevin Magnussen ikke blot sjettebedst i kvalifikationen til Monacos Formel 1 Grand Prix. Danskeren var også så tæt på de bedste, at han både undervejs og bagefter jublede stort over sin stærke kørsel og bilens ydeevne.

- Igen var bilen bare rigtig god, og jeg fik sat nogle gode omgange. Jeg er virkelig, virkelig glad, siger Kevin Magnussen til TV3+.

Glæden blev formentlig endnu større, da Red Bulls Pierre Gasly blev tildelt en straf af Den Internationale Motorsportsunion (FIA). Den betyder, at Magnussen starter på femtepladsen i søndagens ræs.

Kun halvanden tiendedel var han efter Sebastian Vettel, som sluttede på fjerdepladsen i sin Ferrari.

Hurtigst af alle var Lewis Hamilton foran sin Mercedes-kollega Valtteri Bottas og Max Verstappen i Red Bull.

Danskeren kørte overbevisende og bedre og bedre gennem hele kvalifikationen. I første kvalifikationsrunde, Q1, satte Kevin Magnussen så tidligt en hurtig tid, at han kunne holde i garagen i de sidste seks-syv minutter af runden.

I Q2 var han under pres, efter at han ramte barrieren tidligt og måtte i pit og få ny frontvinge. Men i sit allersidste forsøg kørte han i rundens femtebedste tid, efter at han var kørt ud på runden på 11.-pladsen. Avancementet og den flotte tid fik danskeren til at juble i teamradioen.

- Jeg ramte muren og ødelagte frontvingen og måtte køre ind og afbryde det run, jeg var på.

- Da lagde jeg en masse pres på gutterne (i garagen), men de gjorde det super godt og fik mig ud, så jeg alligevel kunne nå at køre de to omgange, jeg havde planlagt, og komme ind i rytmen og sætte den tid, jeg skulle sætte for at komme i Q3.

I Q3 forbedrede danskeren sig igen, men det rakte kun til syvendebedste tid, før danskeren igen, igen leverede stort under pres med at sætte sin bedste tid på dagen i allersidste forsøg. Og så jublede han dobbelt og takkede sit team over radioen.

Sjettepladsen er det bedste kvalifikationsresultat for Kevin Magnussen i Monaco i Formel 1-karrieren. Straffen til Gasly gør placeringen endnu bedre.

Tidligere er han sluttet som henholdsvis nummer 8, 16, 13 og 19 i kvalifikationen i Monaco.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce