Manchester United vinder og udskyder Citys guldfest

Mason Greenwood scorede til 2-1 mod Aston Villa. Foto: Shaun Botterill/Reuters

United kom bagud mod Aston Villa, men vendte kampen på hovedet og udsatte Manchester Citys mesterskabsfejring.

Det har længe været noget nær en kendsgerning, men Manchester City må fortsat vente lidt med at kalde sig engelsk mester i fodbold i 2021.

Søndag kunne Citys tredje mesterskab på fire sæsoner ellers være blevet sikret, hvis Manchester United på andenpladsen havde tabt til Aston Villa.

Men sådan gik det ikke. United kom godt nok bagud ude mod Villa, men Ole Gunnar Solskjærs mandskab svarede igen og endte med at vinde 3-1.

Der kan dog ende med kun at gå to dage, før Pep Guardiola og co. kan hæve armene i triumf. Tirsdag aften skal Manchester United nemlig igen i aktion i Premier League mod Leicester. Et United-nederlag her sender guldet til City.

Ti point skiller de to Manchester-klubber efter weekendens kampe.

Det var Bertrand Traoré, der sparkede Aston Villa i front cirka midtvejs i første halvleg med en kraftfuld og præcis afslutning.

Hjemmeholdet tog føringen med ind til pausen, men den holdt ikke længe efter. En håndfuld minutter inde i anden halvleg blev Paul Pogba nedlagt i Villas felt. Det udløste et straffespark, som Bruno Fernandes sikkert udlignede på.

Kun cirka fem minutter efter 1-1-målet blev det også 2-1 til gæsterne. Mason Greenwood fik bolden i feltet med ryggen til mål, vendte sig hurtigt og sparkede den iskoldt i kassen.

Formstærke Edinson Cavani lukkede kampen med få minutter tilbage med sin scoring til 3-1. Det var uruguayanerens ottende mål i de seneste syv kampe på tværs af alle turneringer.

Senere søndag vandt Arsenal 3-1 over West Bromwich. Nederlaget sender West Bromwich ned på engelsk fodbolds anden klasse i næste sæson, da holdet nu har ti point op til første hold over nedrykningsstregen med kun tre kampe tilbage.

West Ham og Everton mødtes også. Her tog sidstnævnte en sejr på 1-0. Det betyder, at West Ham - der ligger på femtepladsen - tabte et skridt i kampen om en top-4-placering, der giver adgang til Champions League i næste sæson.

Leicester på fjerdepladsen tabte ellers fredag, og West Ham kunne med en sejr søndag have mindsket forskellen mellem de to hold til kun to point med tre kampe tilbage. I stedet er de to mandskaber fortsat adskilt af fem point, og Leicester kan ånde lettet op.