cookie-og-privatlivspolitik
Jesper Steen Larsen har succes med at styre Maribos førstehold i LF-serien. Samtlige syv kampe er vundet.
Jesper Steen Larsen har succes med at styre Maribos førstehold i LF-serien. Samtlige syv kampe er vundet.
Foto: Jan Knudsen

Sport

Maribo er det store hit

Ét hold har skilt sig ud i LF-serien.
29. september 2020 kl. 15:30 Af Allan Plenborg

Annonce

MARIBO Maribo Boldklub er det helt store hit i LF-serien: Samtlige syv kampe er vundet - de fleste aldeles overbevisende.

Flere såkaldte fodboldeksperter er overrasket over midtlollikkernes topplacering i den bedste lokale fodboldrække. Eksempelvis har Folketidende tippet Maribo til en femteplads efter efterårssæsonens grundspil.

Men for manden bag holdet kommer succesen ikke helt uventet. Men han er måske lidt overrasket over, hvor hurtigt Maribo "har fundet melodien".

- Vi har lavet et koncept, som vi tror på, og som vi holder fast i uanset, om vi måtte løbe ind i et nederlag eller to. Vi vil gerne vil have bolden, for så scorer modstanderen i hvert fald ikke. Og vi vil gerne have et højt presspil for at have kortest vej til modstandernes mål, forklarer cheftræner Jesper Steen Larsen.

Med konceptet på plads arbejder man med detaljerne. For som Jesper Steen Larsen snusfornuftigt påpeger:

- Der er altid noget, man kan gøre bedre - individuelt og som hold.

Jesper Steen Larsen arbejder med en forholdsvis ung trup.

- Jeg har fået dygtige spillere op fra ungdomsafdelingen, og de gør det fremragende ligesom de lidt mere rutinerede spillere, roser Maribo-træneren.

Træningskulturen har også ændret sig, siden Jesper Steen Larsen vendte tilbage som cheftræner i Maribo Boldklub for 15 måneder siden.

- Der er 25-30 spillere fra første- og andetholdet til træning hver gang, siger Jesper Steen Larsen, som sekunderes af hjælpetræner Brian Lohse Hansen, som også er målmands- og U/17-træner.

Første- og andetholdstruppen træner to gange om ugen á et par timers varighed. Det mener Jesper Steen Larsen er det optimale i Maribos nuværende situation.

Men hvis Maribo skulle rykke op i Sjællandsserien efter denne sæson, hvilket Jesper Steen Larsen håber vil ske, så kan det være nødvendigt at gå op til tre ugentlige træningslektioner.

Om Jesper Steen Larsen også står i spidsen for Maribos førstehold efter 1. juli næste år, er der ikke taget stilling til.

- Men vi har da snakket om, at vi skal tale sammen om en mulig forlængelse af samarbejdet, siger Jesper Steen Larsen.

Det lugter af en ny kontrakt til den succesrige Maribo-træner, som med sit mandskab møder Søllested i et topopgør på lørdag på Maribos anlæg på Blæsenborg Allé.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce