cookie-og-privatlivspolitik
Hvis Jakob Larsens mavefornemmelse holder stik, har Angelica Wallén (th) spillet sin sidste kamp for NFH.
Hvis Jakob Larsens mavefornemmelse holder stik, har Angelica Wallén (th) spillet sin sidste kamp for NFH.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Mavefornemmelsen siger stop

NFH-træner Jakob Larsen er ligesom alle andre spændt på situationen.
21. marts 2020 kl. 09:30 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Har NFH spillet sin sidste kamp i denne sæson?

Det er spørgsmålet, som mange fans, spillere og ikke mindst NFH-træner Jakob Larsen stiller sig selv i disse corona-tider.

- Jeg har absolut intet at have det i, men min mavefornemmelse siger mig, at det er slut for denne sæson, lyder det fra Jakob Larsen, der går og fordriver tiden i familiens sommerhus på Nordfyn sammen med fru Kamilla og deres to sønner.

Han mener, det er fuldstændig utopi at tro, at turneringen kan starte op igen allerede 1. april, når de 14 dage er gået, som Dansk Håndbold Forbund meldte ud var den første periode, hvor al håndbold blev suspenderet.


Skal bruge 14 dage

- Bliver der spillet igen, bliver det tidligst efter påske (14. april, red.), og det tror jeg heller ikke på er realistisk, siger træneren, der skal bruge mindst 14 dage for at få spillerne op i gear igen for at kunne gennemføre en ligakamp.

- Man kan ikke sende spillere i kamp, der ikke har trænet kontinuerligt i en måned eller mere. Det ville være fuldstændig uforsvarligt i forhold til skader, påpeger Jakob Larsen, der som sagt har en fornemmelse af, at det sagtens kan være slut.

- Det har man gjort i Sverige, Norge og senest Tyskland, men det håber jeg ikke bliver løsningen i Danmark. Vi skal så vidt muligt have i hvert fald grundspillet afgjort, så alle har en fair chance for at spille sig til placeringer i forhold til mesterskab og ikke mindst nedrykning, understreger Jakob Larsen.


Annulleret

Han kan dog godt forestille sig, at denne sæson vil blive annulleret, og at næste sæson bliver med de samme hold én gang mere.

Skulle det - lidt mod trænerens forventning - vise sig, at turneringen kan færdigspilles, må det afhænge af tidspunktet, hvornår man kan komme i gang, hvordan det skal gribes an.

- Grundspillet skal spilles til ende, og så er det tiden, der afgør, om et slutspil skal spilles, eller om der blot skal være semifinaler og finaler, forudser Jakob Larsen.

NFH-træneren fastslår, at der kan spilles helt frem til 30. juni, men ikke længere, da mange spillere har kontraktudløb med deres nuværende klub netop på den dato.

Jakob Larsen gør også opmærksom på, at der skal spilles både OL- og EM-kvalifikation i den kommende periode.

- Det bliver også en udfordring, som man skal forholde sig til, siger Jakob Larsen.

Han ærgrer sig voldsomt over, at corona-virusen kom på tværs i en periode, hvor det hele skulle til at afgøres.


Ærgerligt tidspunkt

- Jeg synes, vi havde fundet noget, der virkede, og vi var rigtig godt med træningsmæssigt, hvor mange så skarpe ud, siger træneren, der stod over for tre kampe mod TTH Holstebro, Aarhus United og Aalborg, som alle skulle vindes, for at NFH skulle have en mulighed for at komme i slutspillet.

Spillerne selvtræner i øjeblikket, så godt som det nu er muligt, men der er ingen fællestræninger med bold eller fælles styrketræning.

- Vi tager anvisningerne fra myndighederne ekstremt alvorligt, og vi gør intet som hold, før der er grønt lys fra myndighederne igen, siger Jakob Larsen, der ikke er bekendt med, at nogle af spillerne skulle være smittet eller har symptomer på coronavirus.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce