cookie-og-privatlivspolitik
Pressen er mødt frem foran FC Barcelonas administrationsbygning i forbindelse med en politirazzia.
Pressen er mødt frem foran FC Barcelonas administrationsbygning i forbindelse med en politirazzia.
Foto: Lluis Gene/Ritzau Scanpix

Sport

Medie: Barcelonas ekspræsident er anholdt under razzia

Ifølge radiostationen Cadena Ser er FC Barcelona-ekspræsident Josep Maria Bartomeu anholdt under politirazzia.
01. marts 2021 kl. 12:18 Af Ritzau

Politiet er mandag i gang med at gennemføre en razzia mod fodboldklubben FC Barcelonas administrationsbygninger på Camp Nou seks dage før klubbens kommende præsidentvalg.

Flere personer er anholdt. Det bekræfter politiet ifølge nyhedsbureauet AFP. Politiet oplyser dog ingen navne på de anholdte.

Ifølge radiostationen Cadena Ser er ekspræsident Josep Maria Bartomeu og flere personer fra hans tidligere ledelse anholdt i den koordinerede politiaktion. Bartomeus anholdelse skulle have fundet sted i hans eget hjem mandag morgen.

Administrerende direktør Oscar Grau og chefen for klubbens juridiske afdeling, Roman Gomez Ponti, skulle også være anholdt.

Razziaen menes at være relateret til den såkaldte "Barcagate".

Annonce

Han er beskyldt for at have brugt pr-bureauet I3 Ventures til at oprette en lang række falske profiler på sociale medier, så profilerne kunne bruges til blandt andet at svine Lionel Messi og andre stjernespillere til.

Også ekspræsident og nuværende præsidentkandidat Joan Laporta og tidligere succestræner Josep Guardiola var i skudlinjen for den koordinerede kritik på sociale medier.

I3 Ventures var hyret af Barcelona til at promovere klubben på sociale medier, men aftalen med selskabet blev opsagt, dagen efter at anklagerne om en smædekampagne kom frem. Forløbet udspillede sig i februar sidste år.

I3 Ventures skulle samlet have fået udbetalt en million euro fra FC Barcelona. Betalingen var angiveligt delt op i seks, så fakturaerne hver for sig var af så lave beløb, at de ikke krævede en godkendelse af klubbens bestyrelse.

Klubben har tidligere sagt, at der ikke var hold i anklagerne om et misbrug af pr-bureauet.

Annonce

På sin hjemmeside bekræfter FC Barcelona mandag eftermiddag, at razziaen er gennemført som en del af efterforskningen af en sag om sociale medier.

- FC Barcelona har tilbudt at samarbejde fuldt ud med myndighederne for at hjælpe med at få fakta på plads i efterforskningen, skriver klubben blandt andet i en erklæring.

Bartomeu afgik som præsident i oktober. Klubben skal vælge ny præsident 7. marts.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE