cookie-og-privatlivspolitik
Mikkel Mac har fundet et nyt team, som han skal køre for i årets Super GT-serie.
Mikkel Mac har fundet et nyt team, som han skal køre for i årets Super GT-serie.
Foto: Privat

Sport

Mikkel Mac skal køre for nyt team i Super GT

Outzen Motorsport har ikke penge til at beholde lokal racerkører.
03. marts 2021 kl. 12:40 Af Allan Plenborg

NYKØBING Mikkel Mac kørte en smuk andenplads hjem sidste år for Outzen Motorsport i den professionelle klasse i OK Oktan 100 Super GT-serien. Parterne var mundtligt enige om at det succesfulde samarbejde skulle fortsætte i 2021, men det sker ikke. Outzen Motorsport har valgt en anden kører.

Det ærgrer den 28-årige racerkører fra Nykøbing.

- Jeg er skuffet. Jeg fik en mail, hvor Outzen Motorsport meddeler, at samarbejdet ophører, siger Mikkel Mac.

Det hele handler om økonomi.

Outzen Motorsport har foretrukket en kører, som kommer med penge til det fynsk baserede hold. Mikkel Mac, der har motorsporten som sit levebrød, skulle have penge for at køre for Outzen.

Annonce

Den tidligere motorsportskører Michael Outzen, som er direktør i Outzen Motorsport, er også skuffet over, at det ikke er lykkedes at beholde Mikkel Mac.

- Det har været et privilegie at have Mikkel på vores team i 2020, hvor vi havde et godt år. Vi havde set frem til 2021, men coronaen har ikke gjort noget godt. Sidste år havde vi sponsoraterne på plads inden coronaen brød ud. Nu har vi svært med at få genforhandlet sponsoraterne, siger Michael Outzen.


Nyt format

Super GT, der er blevet kørt siden 2015, får nyt afviklingsformat i år, idet to kørere nu har mulighed for at deles om en bil.

En løbsafdeling i OK Oktan 100 Super GT-serien kommer i år til at bestå af to træninger, to tidtagninger og fire heat. Har en bil to kørere, vil hver kører således have mulighed for at deltage i én træning, én tidtagning og to heat. Har en bil kun én chauffør, deltager denne i alle træninger, tidtagninger og heat. Og som hidtil vil såvel tidtagning som heat være pointgivende.

Der bliver syv løb i 2021 fordelt med tre på Padborg Park, to på både Jyllandsringen og Ring Djursland.

Annonce

To LF-kørere i Super GT

Mikkel Macs farvel til Outzen Motorsport betyder ikke, at han ikke stiller op Super GT i år. Han har fundet et andet team, som han skal køre for. Men hvilket, kan han ikke afsløre her og nu.

- Men jeg kan bekræfte, at jeg skal køre Super GT. Og jeg skal dele bil med en amatør, så vi stiller op i Pro-Am-serien, siger Mikkel Mac.

Super GT får i år også deltagelse af den 23-årige Nørre Alslev-dreng Andreas Jochimsen. Han skal køre for Mikkel Macs team fra sidste år, Outzen Motorsport.

Det vil Michael Outzen dog ikke bekræfte, men den skulle være god nok.

Skiftet sker pudsigt nok på foranledning af Mikkel Mac. Meningen var, at Mikkel Mac og Andreas Jochimsen skulle have kørt i samme bil for Outzen Motorsport.

Annonce

Det sker ikke. Derimod kommer de til at køre imod hinanden.

Udover Super GT skal Mikkel Mac også køre en del løb i udlandet. Men da kontrakterne ikke er underskrevet endnu, kan han ikke udtale sig om hvilke hold og løb, det drejer sig om.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE