cookie-og-privatlivspolitik
Der kommer ikke små fodboldben til Nykøbing i år. NFC's store Pinse Cup er aflyst på grund af corona, og det giver klubben et stort økonomisk tab.
Der kommer ikke små fodboldben til Nykøbing i år. NFC's store Pinse Cup er aflyst på grund af corona, og det giver klubben et stort økonomisk tab.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Mister tæt på en million kroner

Aflysningen af den årlige Pinse Cup gør ondt i Nykøbing FC.
15. april 2020 kl. 18:00 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Statsminister Mette Frederiksens tale til danskerne mandag aften i sidste uge var særdeles skidt nyt for Nykøbing FC.

Forbuddet mod store forsamlinger, som statsministeren understregede, gælder til udgangen af august, var det endelige knockout til den traditionsrige Pinse Cup, som Nykøbing FC arrangerer på klubbens to anlæg for både drenge- og pigespillere.

- Vi havde håbet til det sidste og troede for 14 dage siden, at vi kunne gennemføre, men vi må desværre se aflysningen i øjnene, siger formanden for NFC's Pinse Cup-udvalg, Leif Trane, der offentliggjorde den endelige beslutning Skærtorsdag.

Han havde ellers modtaget tilmeldinger fra hele 155 hold, og hele planlægningen kørte på skinner.

- Vi har allerede haft udgifter på omkring 150.000 kroner, sukker Leif Trane, der sammen med NFC's formand for amatørklubben, René Fjeldsøe Sørensen, er den store primus motor for stævnet, der trækker 4.000-5.000 mennesker til Nykøbing hver eneste pinse.

René Fjeldsøe Sørensen er også ekstremt ærgerlig over aflysningen.


Mangler en femtedel

Stævnet genererer nemlig omkring 20 procent af den økonomi, som NFC årligt bruger til at drive foreningen (ikke den professionelle afdeling, der driver 1. divisionsholdet, red.), og de penge kan han ikke finde andre steder - med mindre regeringen bliver enige om hjælpepakker til foreningslivet.

- Samlet set tjener vi lige under en million kroner på stævnet, og læg dertil at vi også har måttet aflyse Tour de Falster, som giver omkring 50.000 kroner, så begynder det at gøre rigtig ondt, siger han.

Han slår dog i samme åndedrag fuldstændig fast.


Ikke truet

- Det truer ikke klubbens eksistens på nogen måde. Vi er velkonsolideret i forvejen, men det er helt klart, at vi i det kommende år skal se på vores udgifter, og aktivitetsniveauet omkring vores ungdomshold vil blive væsentligt lavere. Det undgår vi desværre ikke, siger formanden, der har lagt hovedet i blød i forhold til at finde andre indtægtskilder, når coronakrisen er overstået.

- Men det er vanskeligt. Vi er jo desværre ikke den eneste forening, der står i denne situation. Det her bliver hårdt for alle, lyder det fra René Fjeldsøe Sørensen, der i Pinse Cup-regi havde et samarbejde med Tingsted Boldklub og Toreby Sundby Gymnastik Forening, der dækkede ind med vagter, som gav lidt til deres klubkasse også.

- Så jeg er da også trist på deres vegne, siger René Fjeldsøe Sørensen, der dog er helt på det rene med, at det ikke kan være anderledes.

- Det her er trods alt kun et fodboldstævne. Der er folk, der ligger og dør af coronavirus, og det skal vi først og fremmest have udryddet. Så kan vi begynde at tænke på fodbold bagefter igen, understreger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce