cookie-og-privatlivspolitik
Uefa vil bruge alle tilgængelige sanktioner, siger Aleksander Ceferin.
Uefa vil bruge alle tilgængelige sanktioner, siger Aleksander Ceferin.
Foto: Richard Juilliart/Ritzau Scanpix

Sport

Møller: Uefa vil smide tre CL-semifinalister ud øjeblikkeligt

DBU-formand Jesper Møller forventer, Uefa fredag vil smide tre af fire CL-semifinalister ud grundet piratliga.
19. april 2021 kl. 17:15 Af Ritzau

De 12 storklubber, der er enige om en ny fodboldturnering, skal hurtigst muligt udelukkes fra de turneringer, de ellers deltager i.

Det understreger præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Aleksander Ceferin, på et pressemøde mandag.

Dansk Boldspil-Unions (DBU) formand Jesper Møller er med til de igangværende møder i Uefa, hvor emnet har ryddet dagsordenen.

Fredag er Uefas eksekutivkomité samlet, og Møller forventer, at det vil få indflydelse allerede på den igangværende Champions League-turnering.

- Klubberne skal ud, og det forventer jeg sker på fredag, og så må man se, hvordan man får færdigspillet Champions League, siger han til DR Sporten.

Annonce

Over for Ritzau uddyber han sin holdning:

- De 12 klubber skal ud. Der er selvfølgelig noget juridisk, der lige skal afklares, men min holdning er, at såfremt det kan lade sig gøre, så skal de her 12 klubber smides ud på fredag, siger DBU-formanden.

Af de fire Champions League-semifinalister er både Real Madrid, Manchester City og Chelsea blandt de 12 klubber, som er medstiftere af udbryderligaen.

Kun Paris Saint-Germain er ikke en del af det, og om franskmændene får nogen at spille semifinale og finale mod i denne sæsons CL-turnering, står fortsat hen i det uvisse.

Hvornår sanktionerne potentielt kan træde i kraft, skal dog lige undersøges til bunds først.

Annonce

- Vi undersøger det med vores juridiske afdeling, men vi vil tage alle tilgængelige sanktioner i brug, og vi vil informere jer, så snart vi kan, siger Aleksander Ceferin ifølge Reuters.

- Min holdning er, at de og deres spillere hurtigst muligt skal udelukkes fra alle turneringer.

Hvordan spillerne i de 12 klubber er stillet i forhold til kontrakterne, hvis klubbernes smides ud af Uefa, vides endnu ikke.

Jesper Møller siger til Ritzau, at han endnu ikke er inde i de juridiske aspekter af spillernes kontrakter, men over for DR Sporten siger han:

- Jeg mener, at kontrakterne bortfalder automatisk, når klubberne melder sig ud (af Uefas turneringer, red.). Så er spillerne fritstillet og kan vælge at spille i en klub, der er en del af det solidariske og fællesskabet - vores pyramidesystem.

Annonce

Ceferin lægger ikke fingre imellem i sin kritik af de 12 klubber, der har valgt at gå sammen om turneringen med titlen Super League.

Klubberne søger yderligere tre storhold, der skal være medstiftere og dermed sikker på en plads i turneringen år efter år.

Desuden skal der findes fem klubber, som skal kvalificere sig for at deltage.

Klubberne vil gerne blive ved med at spille i de nationale turneringer, selv om Uefa afviser den mulighed.

De har derfor allieret sig med jurister, fremgår det af et brev, som klubberne har sendt til Fifa-præsident Gianni Infantino og Uefa-præsident Aleksander Ceferin.

Annonce

Nyhedsbureauet AP er kommet i besiddelse af brevet.

- Vi er bekymrede over, at Fifa og Uefa vil besvare planerne med straffeaktioner og forsøge at udelukke enhver deltagende klub eller spillerne fra deres respektive ligaer, lyder det i brevet.

- Jeres formelle holdning tvinger os til at tage beskyttende skridt for at sikre os mod en negativ reaktion.

- Af denne grund har SLCo (Super League Company) indgivet en sag ved de relevante domstole for at sikre en problemfri etablering og drift af konkurrencen i overensstemmelse med gældende love, skriver klubberne.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE