Annonce
Sport

Muligt comeback til Mia Svele

NFH's norske playmaker Mia Solberg Svele er efter 14 måneders skadespause med en korsbåndsskade klar til comeback i aften mod Herning-Ikast. Foto: Anders Knudsen

Når NFH i aften møder Herning-Ikast på hjemmebane i kvindernes Håndboldliga, bliver det nærmest med en hel ny spiller på holdkortet.

Norske Mia Solberg Svele er klar igen efter en lang, hård og opslidende genoptræningsperiode som følge af, at hun helt tilbage i oktober 2020 rev korsbåndet i det ene knæ over i en pokalkamp på udebane mod Silkeborg-Voel.

Siden da har hun ikke set håndboldbanen, men i aften kan hun gøre comeback, hvis hun bliver sat på banen.

- Jeg har virkelig savnet at spille og være på holdet sammen med pigerne og ikke bare sidde bag ved bænken men være med på bænken, og det glæder jeg ekstremt meget til, siger Mia Solberg Svele, der ved tirsdagens afsluttende træning i Lånlet Arena frem mod kampen i aften trænede fuldt med som playmaker og også afslørede, at skudarmen ved flere lejligheder havde det godt.

- Kroppen har det rigtig fint. Jeg føler mig klar og mærker intet til min skade, og frem for alt så løber jeg heller ikke og tænker på det, når jeg træner, siger Mia Solberg Svele, der ikke lægger skjul på, at hendes skadesperiode har været rigtig hård.

Ikke mindst på det mentale plan hvor et tilbagefald med en ekstra operation for en menisklession også har sat sine spor.

- Det har været rigtig hårdt. Der har både været opture men også ekstremt mange nedture, og jeg er dybt taknemmelig for den måde, som klubben har håndteret det på.

- De har på intet tidspunkt presset mig ud i noget og givet mig den ro og mulighed for at genoptræne, præcis som, jeg følte, var det rigtige, siger den norske playmaker, der i store perioder under sin genoptræning har været hjemme i Norge tæt på familien.

Hun kom til NFH for halvandet år siden fra norske Storhamar men har altså på grund af skaden slet ikke fået sat sit aftryk i NFH, og til sommer udløber hendes to-årige kontrakt.

- Det er ikke noget, jeg tænker på. Mit fokus har været 100 procent på, at komme ordentligt tilbage og bevise, at alt den hårde træning, jeg har lagt i de sidste 14 måneder, har båret frugt. så må kontraktforhandlingerne vente lidt.

- Men det er da klart, at jeg nu skal ud og bevise, at jeg stadig kan spille håndbold, men det skal man jo hver eneste gang, så det presser mig ikke yderligere, lyder det fra Mia Solberg Svele, der meget gerne fortsætter karrieren i Nykøbing, hvis parterne formår at blive enige.

- Ja absolut. Jeg er superglad for at være her, så vi får se, hvad fremtiden bringer.

Cheftræner Jakob Larsen er også glad for at se sin norske playmaker tilbage på banen.

- Det har været længe undervejs, men nu er hun her, og det er rigtig dejligt. Hun har vist fint niveau til træning og kan bruges i begrænset omfang. Det er klart, at hendes form ikke er til at spille super meget, men hun kan bruges i et begrænset omfang med noget fysik og pondus, som vi sagtens kan få brug for.

- I hvor stort omfang kan kun kampen vise, siger Jakob Larsen, der har fået alle spillere kampklar ovenpå de sidste to uger, hvor 12 spillere har været underdrejet med coronasmitte.

Der er kampstart kl. 19:30 i Lånlet Arena med gyldigt coronapas.

  • NFH's norske playmaker Mia Solberg Svele er efter 14 måneders skadespause med en korsbåndsskade klar til comeback i aften mod Herning-Ikast. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem