cookie-og-privatlivspolitik
Emilio Simonsen (18) kan få en afgørende rolle i aften, når Nykøbing FC møder HIK i topkampen i 2. division, der afgør om "Bjørnene" kan gå på turneringspause med hele otte point ned til andenpladsen.
Emilio Simonsen (18) kan få en afgørende rolle i aften, når Nykøbing FC møder HIK i topkampen i 2. division, der afgør om "Bjørnene" kan gå på turneringspause med hele otte point ned til andenpladsen.
Foto: Flemming K. Karlsen

Sport

NFC kan skabe afgørende hul

Efterårets sidste udfordring i 2. division er en ægte topkamp.
20. november 2020 kl. 14:00 Af Thomas Jensen

NYKØBING Planlægningen af turneringen i 2. division kunne næppe gøres meget bedre, når sidste runde - godt nok i efterårssæsonen - mager sig således, at rækkens to bedste mandskaber mødes inden julepausen venter.

Nykøbing FC er en suveræn nummer et med 32 point, mens HIK er nærmeste forfølger på andenpladsen med 27 point.

Netop de to mandskaber mødes i aften på kunstgræsset i Gentofte Sportspark, og med en sejr kan NFC sætte en tyk streg under, at de har været det suverænt bedste hold i 2. division hele efteråret.

Men HIK følger måske lidt overraskende ganske godt med og kan fremvise en statistik, der fortæller, at Hellerup-drengene er ubesejret i de seneste otte kampe, og på hjemmebane har de indtil nu gjort rent bord i samtlige seks spillede kampe.

Og selv om NFC indtil nu har sat samtlige andre udfordrere til førstepladsen til vægs, så forventer cheftræner Claus Jensen en svær kamp mod HIK i aften.

Annonce

- Vi glæder os enormt meget til kampen. Men også en vanskelig kamp mod et godt hold, der både kan presse og spille hurtigt fodbold på deres kunstgræsbane, siger Claus Jensen, der ikke er så overrasket over, at HIK ligger, hvor de gør.

- Egentlig ikke. De har mange dygtige spillere og har præsteret et rigtig stærkt efterår, så jeg forventer en kamp med masser af nerve og intensitet fra begge mandskaber, siger Claus Jensen.

Han er selvfølgelig bevist om, at afstanden ned til andenpladsen kan øges til otte point, og det dermed ser ganske fornuftigt ud i tabellen forud for de kampe, der venter på den anden side af julepausen, men i aften gælder det kun om at koncentrere sig om HIK, pointerer han.

- Tabellen er ikke noget, vi bruger tid på. Fokus handler udelukkende om, hvordan vi slår HIK, og det har vi brugt hele ugen på, siger Claus Jensen, der har flyttet træningen til kunstgræsbanen for at være bedst muligt forberedt på underlaget, der skal spilles på i aften.

- Men vi har det godt på kunstgræs, så det er slet ikke noget, jeg frygter, siger Claus Jensen.

Annonce

NFC er stadig uden anfører Lars Pleidrup, der sigter på at blive klar til pokalkampen mod OB 9. december, mens Chris Thorsheim er yderst tvivlsom, da han har problemer med en lægmuskel.

Det ligner derfor den samme startopstilling som mod FC Roskilde sidste lørdag, og det er også en af del af forklaringen på den øjeblikkelige succes for NFC. Startopstillingen har næsten ikke varieret hele efteråret, og den kontinuitet er ekstrem vigtig for at få succes.

Der er kampstart kl. 19:00 på Gentofte Sportspark. Radio Sydhavsøerne sender direkte, og der er et fyldigt referat efter kampen på folketidende.dk og i avisens lørdagsudgave.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE