Annonce
Sport

NFC og NFH drømmer stort

Det er området bag den nuværende siddetribune på fodboldstadion, der eventuelt kan udnyttes til et fællesprojekt med en hal, der læner sig op ad et renoveret stadion. Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund Kommune har afsat en million kroner til at undersøge hal/stadion projekt

NYKØBING - Drømmescenariet hedder en ny hal og et renoveret stadion, der i samspil kan udnytte fælles faciliteter og samtidig opfylde de krav, der stilles for at afvikle håndbold- og fodboldkampe på et sportsligt højt niveau.

Sådan falder ordene fra formanden for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, Martin Lohse (G), der håber at få drømmescenariet realiseret om nogle år.

Det har måske lige nu lange udsigter, men der er allerede nedsat en administrativ arbejdsgruppe, der skal undersøge, hvilke muligheder der er for et samlet projekt med hal og stadion. Der er bevilget en million kroner til dette arbejde.

Utidssvarende

Det handler grundlæggende om, at Power Arena alias den snart 50-årige Nykøbing F. Hallen ikke længere er tidssvarende til byens håndboldhold, NFH, der søndag spillede den sidste internationale kamp i den gamle hal - og derfor må flytte kommende opgaver til Sjælland.

Samtidig stilles der større og større krav til det fodboldstadion, hvor Nykøbing FC spiller sine kampe i 1. division. Krav der tilmed øges den dag, hvor "bjørnebanden" opfylder målsætningen om oprykning til Superligaen.

Derfor er Martin Lohse ikke alene om sit drømmescenarie. Det ligger helt på linje med ledernes i både Nykøbing FC og NFH.

- Det er superfremsynet af kommunen med et initiativ til et fællesprojekt, lyder roserne fra direktør i Nykøbing FC, Axel Castenschiold.

- Det vil jo være oplagt at udnytte et samarbejde om fælles faciliteter som f.eks. til omklædning, presseafsnit, doping-kontrol, VIP-pladser og en lounge, siger Castenschiold, der ser frem til at blive inddraget i det kommunale oplæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samme lounge

Netop loungen er en vigtig del af drømmeprojektet, idet det tænkes udformet, så det kan bruges både på stadion og i den nye hal, der i givet fald skal bygges tæt op ad den nuværende siddetribune i CM Arena.

Skitser er endnu ikke på tegnebrættet, ligesom der heller ikke foreligger konkrete planer for en renovering af fodboldstadion.

- Vi har bl.a. nogle ønsker om bedre faciliteter, så tilskuerne kommer tættere på banen, ligesom lysanlægget skal forstærkes og en række andre emner, som vi er nødt til at forholde os til, den dag vi rykker op i Superligaen, siger Axel Castenschiold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

NFC og NFH til møde

Arbejdsgruppen med kommunale embedsmænd m/k har holdt det første møde og indkalder snarest repræsentanter fra Nykøbing FC og NFH til det næste møde.

- Det ser jeg frem til, siger kommerciel direktør i NFH, Kristian Jakobsen.

- Vi har selvfølgelig også nogle konkrete ønsker til en ny hal i forhold til, hvordan vi gerne vil afvikle vores kampe, men det er da alletiders, hvis vi kan lave et større projekt sammen med fodboldklubben, understreger Kristian Jakobsen.

Det er planen, at arbejdsgruppen i løbet af dette år skal komme med et udspil til politikerne, der også indeholder nogle overslag over, hvad det koster at udføre projektet.

Derefter kan den politiske proces gå i gang. Og først på dette tidspunkt finder man ud af, om drømmescenariet overhovedet kan realiseres.

  • Det er området bag den nuværende siddetribune på fodboldstadion, der eventuelt kan udnyttes til et fællesprojekt med en hal, der læner sig op ad et renoveret stadion. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Sport

Dommerfejl irriterer Rune efter nederlag

Sport

Ærlig keeper efter drop: - Det er bare piv elendigt

Annonce
Annonce
112

Direktør efter dødsulykke: - Det er frygteligt

Guldborgsund

Knallertkører dræbt i ulykke: Nu har retten talt

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Indland

Dansk Erhverv: Vi genopbygger Børsen uanset hvad

112

Dødsulykke i Nakskov: 32-årig klemt mellem to gravemaskiner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

Guldborgsund

Milliondyr havne-plan: Programlederen forlader sin stilling

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider

Guldborgsund

Rosa fra Lolland så Børsen-spiret falde: - Det er helt vanvittigt

Udland

Knivstikkeri i kirke i Sydney betragtes som terror

Lokal nyt

Over 100 fartdjævle blitzet: Særligt én kørte alt, alt for stærkt i Nakskov

Femern

Danmarkshistorie: Har udgravet 15 millioner kubikmeter jord, sten og sand

Lolland

Slog lokofører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

112

Kørte 135 km/t i 80-zone

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Casper kæmper for nedrivningstruet vandtårn

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Politik

Polen vil samarbejde med Danmark om styrket forsvarsindustri

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

Guldborgsund

Dølle-beslutning vakte ramaskrig: - Føj for s....

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken