cookie-og-privatlivspolitik
Det er området bag den nuværende siddetribune på fodboldstadion, der eventuelt kan udnyttes til et fællesprojekt med en hal, der læner sig op ad et renoveret stadion.
Det er området bag den nuværende siddetribune på fodboldstadion, der eventuelt kan udnyttes til et fællesprojekt med en hal, der læner sig op ad et renoveret stadion.
Foto: Anders Knudsen

Sport

NFC og NFH drømmer stort

Guldborgsund Kommune har afsat en million kroner til at undersøge hal/stadion projekt
08. februar 2019 kl. 20:30 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING - Drømmescenariet hedder en ny hal og et renoveret stadion, der i samspil kan udnytte fælles faciliteter og samtidig opfylde de krav, der stilles for at afvikle håndbold- og fodboldkampe på et sportsligt højt niveau.

Sådan falder ordene fra formanden for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, Martin Lohse (G), der håber at få drømmescenariet realiseret om nogle år.

Det har måske lige nu lange udsigter, men der er allerede nedsat en administrativ arbejdsgruppe, der skal undersøge, hvilke muligheder der er for et samlet projekt med hal og stadion. Der er bevilget en million kroner til dette arbejde.


Utidssvarende

Det handler grundlæggende om, at Power Arena alias den snart 50-årige Nykøbing F. Hallen ikke længere er tidssvarende til byens håndboldhold, NFH, der søndag spillede den sidste internationale kamp i den gamle hal - og derfor må flytte kommende opgaver til Sjælland.

Samtidig stilles der større og større krav til det fodboldstadion, hvor Nykøbing FC spiller sine kampe i 1. division. Krav der tilmed øges den dag, hvor "bjørnebanden" opfylder målsætningen om oprykning til Superligaen.

Derfor er Martin Lohse ikke alene om sit drømmescenarie. Det ligger helt på linje med ledernes i både Nykøbing FC og NFH.

- Det er superfremsynet af kommunen med et initiativ til et fællesprojekt, lyder roserne fra direktør i Nykøbing FC, Axel Castenschiold.

- Det vil jo være oplagt at udnytte et samarbejde om fælles faciliteter som f.eks. til omklædning, presseafsnit, doping-kontrol, VIP-pladser og en lounge, siger Castenschiold, der ser frem til at blive inddraget i det kommunale oplæg.


Samme lounge

Netop loungen er en vigtig del af drømmeprojektet, idet det tænkes udformet, så det kan bruges både på stadion og i den nye hal, der i givet fald skal bygges tæt op ad den nuværende siddetribune i CM Arena.

Skitser er endnu ikke på tegnebrættet, ligesom der heller ikke foreligger konkrete planer for en renovering af fodboldstadion.

- Vi har bl.a. nogle ønsker om bedre faciliteter, så tilskuerne kommer tættere på banen, ligesom lysanlægget skal forstærkes og en række andre emner, som vi er nødt til at forholde os til, den dag vi rykker op i Superligaen, siger Axel Castenschiold.


NFC og NFH til møde

Arbejdsgruppen med kommunale embedsmænd m/k har holdt det første møde og indkalder snarest repræsentanter fra Nykøbing FC og NFH til det næste møde.

- Det ser jeg frem til, siger kommerciel direktør i NFH, Kristian Jakobsen.

- Vi har selvfølgelig også nogle konkrete ønsker til en ny hal i forhold til, hvordan vi gerne vil afvikle vores kampe, men det er da alletiders, hvis vi kan lave et større projekt sammen med fodboldklubben, understreger Kristian Jakobsen.

Det er planen, at arbejdsgruppen i løbet af dette år skal komme med et udspil til politikerne, der også indeholder nogle overslag over, hvad det koster at udføre projektet.

Derefter kan den politiske proces gå i gang. Og først på dette tidspunkt finder man ud af, om drømmescenariet overhovedet kan realiseres.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce