cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Sport

NFH er modstander af nødhjælp

Dansk Håndbold Forbund giver prof-klubberne en "hjælpepakke".
27. april 2020 kl. 15:50 Af Allan Plenborg

Annonce

LOLLAND-FALSTER Dansk Håndbold Forbund (DHF) rækker hånden ud til de professionelle danske håndboldklubber ved med øjeblikkelig virkning at nulstille klubbernes kapitalkrav indtil 1. juli 2021.

Det sker efter at adskillige danske ligaklubber har efterspurgt en "hjælpepakke" fra DHF, fordi de forventer at få sværere ved at hente kapital efter coronapandemien.

- Det har været et ønske fra mange klubber, at vi skulle fjerne kapitalkravet, fortæller Frank Smith, chef for turneringsafdelingen i DHF.

- Men samtidig har vi mindet klubberne om, at de skal udvise ansvarlighed, tilføjer Frank Smith.

Der er dog også klubber, som har været imod DHF's "hjælpepakke". NFH er en af dem.

- Vores holdning har været og er fortsat, at man skulle have bibeholdt de økonomiske kapitalkrav. Vi frygter, at det er farligt for håndboldsporten, at der fra DHF's side ikke stilles krav til klubbernes kapital de næste godt 14 måneder, siger NFH's administrerende direktør, Ib V. Pedersen.

NFH-direktøren appellerer til ansvarlighed, og at ingen lader sig friste til at ansætte spillere, som man egentlig ikke har råd til.

- Det skulle nødigt ende med flere konkurser, advarer NFH-direktøren.


Tre forskellige kapitalkrav

DHF har indtil nu opereret med tre forskellige kapitalkrav - som altså er sat ud af spillet de næste godt 14 måneder.

For klubber med en samlet lønudgift på 2,5 millioner kroner eller derover må den samlede spillerløn ikke overstige 2,8 gange den regnskabsmæssige ansvarlige kapital.

Klubber med spillerudgifter på mellem 0,75 og 2,5 millioner har kunnet gange lønnen med indtil 5,1 af egenkapitalen.

Endelig er der været en kategori for lønsummer under trekvart million kroner. Her har kravet været, at den ansvarlige kapital blot skulle være større end 0 kroner.

NFH tilhører den første kategori med en samlet lønudgift til dameligaspillerne på over 2,5 millioner. Uden at afsløre spillerbudgettet slår Ib V. Pedersen fast, at klubben ikke kommer i nærheden af "loftet".

Det skyldes, at NFH gennemførte en kapitaludvidelse sidste efterår, så egenkapitalen nu er på hele 3,8 millioner kroner.

Team Sydhavsøerne, hvis bedste herrehold spiller i 1. division, har en samlet spillerudgift på mellem 0,75 og 2,5 millioner kroner.

- Vi har de seneste tre år skåret ind til benet, og vi ville med uændret kapitalkrav ikke komme i problemer med at overholde reglerne, siger Anders Henriksen, direktør i Team Sydhavsøerne.


Frygter for konsekvenserne

Anders Henriksen frygter derimod for de økonomiske konsekvenser af coronaen.

- Hvordan kommer firmaerne og vores samarbejdspartnere gennem krisen, lyder det retorisk fra Team Sydhavsøernes direktør.

Samtlige ansatte i såvel Team Sydhavsøerne som NFH er hjemsendt, og derfor er der ingen medarbejdere til at tegne nye sponsorater.

- Men det er heller ikke tiden at opsøge firmaerne, mener Anders Henriksen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce