cookie-og-privatlivspolitik
NFHskal være mere aggressiv på blandt andre Kristina Jørgensens skud i aftenens DM-slutspilskamp. Derimod slipper NFH for Carin Strømberg (8).
NFHskal være mere aggressiv på blandt andre Kristina Jørgensens skud i aftenens DM-slutspilskamp. Derimod slipper NFH for Carin Strømberg (8).
Foto: Anders Knudsen

Sport

NFH forbereder sig på Final-4

NFH's skæbne i DM-slutspillet er beseglet.
28. april 2021 kl. 11:10 Af Allan Plenborg

NYKØBING Uden at spille blev NFH's skæbne i DM-slutspillet beseglet i aftes, da Odense Håndbold besejrede Aarhus Håndbold 30-23.

Odense og Viborg er semifinaleklar sammen med Team Esbjerg og Herning-Ikast fra den anden slutspilspulje.

NFH's udekamp mod Viborg i aften har derfor ingen betydning for det videre DM-forløb. Af samme årsag har TV2 besluttet ikke at sende kampen, som er rykket fra klokken 20.30 til 17.00, hvor den bliver streamet på Viborg HK's hjemmeside.

NFH-træner Jakob Larsen vil ikke gå så vidt som at sige, at kampen er uden betydning.

- Det handler om at få sluttet godt af i slutspillet, og kan vi få to eller fire point i de resterende to kampe, vil vi kunne se tilbage på en fin anden halvsæson.

Annonce

- Men kampen i aften og opgøret mod Aarhus Håndbold på lørdag skal også bruges som forberedelse på vores Final-4 deltagelse i begyndelsen af juni, siger Jakob Larsen.

Men han får ikke glæde af topscorer Johanna Westberg i aften. Den svenske landsholdsspiller er endnu ikke helt frisk, efter at hun blev ramt af coronavirus i forbindelse med Sveriges VM-kvalifikaktionskamp i Ukraine for halvanden uge siden. Og det forringer NFH's muligheder for at lave et godt resultat.

- Der er ingen grund til at satse. Vi vil ikke bruge hende af frygt for at få corona ind i truppen, siger Jakob Larsen, som imødeser en travl aften.

- Jeg skal nok være offensiv på min coaching for at få spillerne til at toppræstere, nu, hvor der ikke står så meget på spil.

Han råder over samme besætning, som i lørdags tabte 25-33 til Odense efter længe at have budt fynboerne op til dans. Langt henad vejen spillede NFH en fin kamp.

Annonce

Det gjorde det lokale håndboldflagskib også, da slutspillet blev indledt for fem uger siden, hvor NFH overraskede med en 33-32-sejr mod netop Viborg efter en særdeles målrig første halvleg, der sluttede 20-20.

- Vi lukkede for mange mål ind i første halvleg, erkender Jakob Larsen.

- Vi skal i aften være mere aggressive på deres skud og vi skal være bedre i returløbet for at forhindre dem i at lave mange mål i deres anden angrebsbølge.

Her er landsholdsspillerne Kristina Jørgensen og Line Haugsted særdeles dygtige.

Men de kommer til at trække et stort læs i aften, fordi Viborg-træner Jakob Vestergaard må undvære de to svenskere Moa Høghdahl, der har et brud i hånden, og Carin Strømberg, der ligesom Johanna Westberg er ude grundet corona.

Annonce

Aftenens kamp kan høres direkte fra klokken 17 på Radio SydhavsØerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE