cookie-og-privatlivspolitik
Kristina "Mulle" Kristiansen og hendes holdkammerater i NFH skal på en ugelang tur til Grønland.
Kristina "Mulle" Kristiansen og hendes holdkammerater i NFH skal på en ugelang tur til Grønland.
Foto: Anders Knudsen

Sport

NFH til Grønland på træningslejr

Sender 13 spillere afsted til træning og store oplevelser.
15. juni 2019 kl. 07:00 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING NFH kommer vidt omkring, når det gælder ture og træningslejre i opstartsfasen til en ny sæson. Sidste år var klubben en tur i Japan, og denne sommer skal en hel NFH-delegation, ligesom Nissebanen gjorde i julekalenderen for snart mange år siden, en tur til Grønland.

Men NFH skal ikke op og producere julegaver som Nissebanden gjorde. Det gælder vigtige forberedelser til en ny håndboldsæson samt promovering af klubben og håndbolden.

Og så skal spillere og ledere selvfølgelig også have nogle store oplevelser på den kæmpe store ø.

Det er træner Jakob Larsens relationer til Grønland, der har gjort turen mulig. NFH sender 21 spillere og ledere afsted nordpå den 29. juli for at vende hjem 5. august.

Jakob Larsen er født på Grønland af sin grønlandske mor, og han boede der indtil han blev 20 år.


Møder Grønlands landshold

Basen kommer til at ligge i den grønlandske hovedstad Nuuk, hvor spillere og ledere bliver indlogeret på hotel.

- Det er selvfølgelig det håndboldmæssige, som er i højsædet, men det gælder også om at få rystet truppen sammen samt give pigerne nogle oplevelser og udfordringer udover håndbolden, siger Jakob Larsen, der med sine grønlandske aner skal bruges som guide, når pigerne skal på hvalsafari, bjergbestigning og fisketur.

Skulle nogen få lyst til en tur ud til indlandsisen, ligger den 45 minutter væk på en rask gåtur, fortæller cheftræneren og turguiden, der oplyser, at temperaturen i Grønland i slutningen af juli og begyndelsen af august kan svinge mellem 5-6 grader, og helt op til en 15-16 grader, alt afhængig af om der er høj- eller lavtryk.

NFH skal spille et par testkampe mod det grønlandske landhold i Nuuk, hvor der forventes fuldt hus til kampene med 700 tilskuere, men presse NFH kan grønlænderne næppe, selvom de ifølge Jakob Larsen er på vej frem.

- De er netop blevet nummer tre i den nordamerikanske VM-kvalifikation og har vel niveau som et dansk 2. divisionshold, vurderer Jakob Larsen.


Uden Ikehara og Westberg

Jakob Larsen tager som udgangspunkt 13 spillere med på turen, men skulle der støde nye spillere til hen over sommeren, skal de også med.

Derimod er det allerede bestemt at den langtidskadede Ajaka Ikehara bliver hjemme, da hun først kommer til Danmark, når truppen er taget afsted, efter sin lange genoptræningsforløb.

Også den nybagte mor Johanna Westberg bliver hjemme for at passe sin lille søn, der kom til verden natten til onsdag.

Det er ikke uden omkostninger at tage 21 personer til Grønland, men NFH har formået at holde udgiften langt nede, da det grønlandske håndboldforbund har betalt halvdelen af rejsen, og så er der indgået fordelagtige aftaler med hotel og flyselskab, fortæller Jakob Larsen.

- Udgiften beløber sig til langt mindre, end vi normalt bruger på opstartsbudgettet, afslører Jakob Larsen.

Han har netop sendt spillerne på sommerferie med et fysisk træningsprogram i hånden, og så møder truppen ind til haltræning igen 22. juli, altså en uge inden afrejsen til Grønland.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce