cookie-og-privatlivspolitik
NFH's Johanna Westberg kan sagtens få en hovedrolle i aftenens hjemmekamp mod Herning-Ikast.
NFH's Johanna Westberg kan sagtens få en hovedrolle i aftenens hjemmekamp mod Herning-Ikast.
Foto: Anders Knudsen

Sport

NFH-træner: - Vi må ikke puste ud nu

NFH møder formstærke Herning-Ikast i aftenens tv-kamp.
01. marts 2021 kl. 11:10 Af Thomas Jensen

NYKØBING Med den sikre sejr på 35-27 over Skanderborg i onsdags sikrede NFH sig adgang til DM-slutspillet blandt de otte bedste hold i kvindernes bedste håndboldrække.

Men selvom adgang til slutspillet naturligvis var en af årets helt store målsætninger, så skal holdet ikke slå op i banen og hvile på laurbærrene, advarer cheftræner Jakob Larsen før aftenens opgør hjemme i Lånlet Arena mod formstærke Herning-Ikast.

- Vi må ikke puste ud nu. Det gælder om få så god en placering i Ligaen som overhovedet muligt, så vi giver os selv de bedste betingelser for at præstere godt i et slutspil, siger Jakob Larsen, der lige nu befinder sig på sjettepladsen. Men med en god slutspurt og lidt hjælp udefra kan København Håndbold skubbes væk fra femtepladsen.

- Det går vi da helt klart efter, for jeg synes klart bedre om den pulje, vi i så fald vil havne i, siger Jakob Larsen og henviser til de to puljer, holdene bliver opdelt i, når grundspillet er overstået.

Pulje 1 kommer til at bestå af nummer 1, 4, 5 og 8, mens pulje to så vil blive en duel mellem nummer 2, 3, 6 og 7.

Annonce

Som stillingen former sig lige nu vil Odense, Herning-Ikast, København og Aarhus United udgøre pulje 1, mens pulje 2 ser klart stærkere ud i toppen med Team Esbjerg og Viborg, som store favoritter til semifinalerne med NFH og Silkeborg-Voel som forfølgere.

- Derfor er det også vigtigt, at vi spiller de sidste tre kampe i grundspillet, som gjaldt det livet, siger Jakob Larsen, der dog ser muligheder i begge grupper.

Én ting er han dog ganske tilfreds med:

- Godt det ikke er os, der er med i det hundeslagssmål om de sidste slutspilspladser. At vi har sikret os allerede nu, giver noget ro i det daglige arbejde frem mod slutspillet.


Dione fortsat ude

I aften gælder det altså Herning-Ikast, der kommer til Nykøbing for at få revanche for nederlaget i de to holds første møde i Ikast i efteråret, hvor NFH spillede sæsonens bedste kamp og vandt fuldt fortjent 30-27.

Annonce

- De tørster selvfølgelig efter revanche, men kan vi sætte en fornuftig kamp sammen, så har vi absolut muligheden for at drille dem, men det kræver, at alle byder ind, mener Jakob Larsen, der igen må se bort fra Dione Housheer, der ventes ude i en længere periode. Nu med en tåskade hun har pådraget sig i forbindelse genoptræningen af ankelskaden i den modsatte fod.

- Hun har åbenbart kompenseret for meget med den "raske" fod i bestræbelserne på at blive hurtigt klar, så der er sket en overbelastning i storetåen, som vi er nødt til at tage alvorligt for at det ikke skal blive langvarigt. Så jeg regner ikke med hende mere i grundspillet som minimum, siger Jakob Larsen.

Han kan dog i stedet glæde sig over, at Celine Lundbye Kristiansen muligvis allerede er klar i aften. Hun måtte stå over med en fodskade mod Skanderborg i onsdags men har trænet med så småt i de sidste par dage.

- Jeg tror på, at hun kan lappes sammen, så vi kan bruge hende i et eller andet omfang, siger cheftræneren.

Opgøret fløjtes op klokken 20.00 og kan følges direkte på Radio SydhavsØerne og på TV 2 Sport.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE