cookie-og-privatlivspolitik
New England Patriots har skilt sig af med Hjalte Froholdt for at gøre plads til Sony Michel (på billedet) i truppen. (Arkivfoto)
New England Patriots har skilt sig af med Hjalte Froholdt for at gøre plads til Sony Michel (på billedet) i truppen. (Arkivfoto)
Foto: Brian Fluharty/Ritzau Scanpix

Sport

NFL-hold fyrer dansker midt i sæsonen

New England Patriots har fyret Hjalte Froholdt for at gøre plads til en anden spiller i truppen.
21. november 2020 kl. 17:21 Af Ritzau

Annonce

Lidt over halvandet år efter han blev valgt til NFL af New England Patriots, er Hjalte Froholdts tid på holdet forbi.

Lørdag skriver adskillige amerikanske journalister, der dækker NFL og Patriots, på Twitter, at Patriots har fyret fynboen for at gøre plads til en anden spiller i truppen.

Der er tale om runningback Sony Michel, der har været ude med en skade, men som nu er klar igen. For at få plads til Michel i den 53 mand store trup, et NFL-hold må have under sæsonen, har Patriots altså valgt at skille sig af med Hjalte Froholdt.

Fyringen kommer ikke som den helt store overraskelse. Froholdt har kun været brugt meget lidt indtil videre i 2020-sæsonen, der begyndte i september, og i sidste weekend havde Patriots udeladt ham helt fra kamptruppen.

Hjalte Froholdt blev valgt til NFL sidste år i den årlige draft, men sad ude i hele 2019-sæsonen med en skade.

Inden indeværende sæson blev Froholdt af flere journalister og eksperter spået en rolle som den primære reserve på Patriots' offensive linje.

Men først efter skader til adskillige af fynboens holdkammerater fik Froholdt sin debut på Patriots' angreb i holdets femte kamp i sæsonen.

Når et NFL-hold fyrer en spiller i løbet af sæsonen, har de andre hold i ligaen 24 timer, hvor de kan "gøre krav" på den pågældende spiller. Hvis flere hold gør det, får det hold, der har vundet færrest kampe i løbet af sæsonen, retten til spilleren.

Sker det ikke, er spilleren officielt klubløs, og så kan vedkommende - i dette tilfælde Froholdt - skrive under, med hvem han har lyst til.

New England Patriots kan også vælge at hente danskeren tilbage til klubben og eventuelt sætte ham på "practice squad", et reservehold med spillere, der som udgangspunkt ikke kan bruges i kampe, men som kan hives op på førsteholdet i tilfælde af eksempelvis skader.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce