NHL-danskerne Eller og Ehlers scorer i sejre

Nikolaj Ehlers (i midten) fejrede sin scoring mod Boston Bruins i en klump af Winnipeg Jets-spillere. Foto: David Lipnowski/Ritzau Scanpix

Lars Eller kom på tavlen for Washington Capitals, mens Nikolaj Ehlers scorede for Winnipeg Jets.

Mens de fleste danskere lå og sov, drønede Lars Eller og Nikolaj Ehlers rundt på de nordamerikanske ishockeybaner og gjorde livet surt for modstanderne.

De to danskere kom natten til fredag dansk tid på tavlen for henholdsvis Washington Capitals og Winnipeg Jets i NHL. Begge hold snuppede sejrene.

Ude mod Philadelphia Flyers var Washington på besøg, og det forsvarende mesterhold fra USA's hovedstad kom allerede foran efter tre minutter.

Ti minutter inde i kampen scorede 29-årige Lars Eller så, da han lidt heldigt fik bugseret pucken rundt om keeperen og skød den i mål. Det var Ellers 11. scoring i sæsonen.

Washington endte med en sejr på 5-2, og det placerer holdet på tredjepladsen i Eastern Conference. Mestrene har 91 point efter 71 kampe.

Mens Eller var med til at opbygge en tidlig føring, slog Ehlers sidste søm i kisten i Winnipegs sejr på 4-3 over Boston Bruins.

Ehlers var hurtig på aftrækkeren, da pucken landede for hans fødder med seks minutter tilbage af tredje periode. Den 23-årige nordjyde har nu scoret 18 mål i sæsonen.

Boston fik siden reduceret, men det var ikke nok til tage point fra det canadiske mandskab.

Sejren var tiltrængt for Winnipeg Jets, som havde tabt to kampe på stribe. Holdet ligger nummer tre i Western Conference med 86 point.

Et andet sted i Canada var Mikkel Bødker med til at sikre Ottawa Senators en sejr på 2-0 hjemme mod St. Louis Blues.

Bødker blev noteret for en assist i anden periode, da Ottawa bragte sig foran 1-0 på vej mod sejren. En sjælden gevinst for canadierne, som ligger på sidstepladsen i øst med 54 point.