cookie-og-privatlivspolitik
Rafael Nadal havde tabt sine seneste fire semifinaler i træk, da han lørdag besejrede Stefanos Tsitsipas i Rom og dermed fik revanche for nederlaget til den unge græker i Madrid for en uge siden.
Rafael Nadal havde tabt sine seneste fire semifinaler i træk, da han lørdag besejrede Stefanos Tsitsipas i Rom og dermed fik revanche for nederlaget til den unge græker i Madrid for en uge siden.
Foto: Stringer/Reuters

Sport

Nadal får revanche mod ung græker og bryder sur stime

Rafael Nadal vandt i to sæt over Stefanos Tsitsipas og møder nu Novak Djokovic i ATP-turneringen i Rom.
18. maj 2019 kl. 22:47 Af /ritzau/

Annonce

Efter fire semifinalenederlag i træk fik Rafael Nadal endelig brudt stimen, da verdenstoeren lørdag i Rom samtidig fik en tiltrængt revanche mod 20-årige Stefanos Tsitsipas.

Spanieren viste topniveau, slog den unge græker med 6-3, 6-4 og er dermed videre til finalen i den italienske ATP-turnering.

De to spillere tørnede senest sammen for en uge siden, også dengang på grus, da Stefanos Tsitsipas besejrede hjemmebanefavoritten med 6-4, 2-6, 6-3 i Madrid.

Nadal var ellers klar favorit mod verdens nummer syv, men den 17-dobbelte grand slam-vinder tabte for tredje gang i træk en semifinale på grus, som ellers er hans favoritunderlag.

Inden da havde 32-årige Nadal tabt en semifinale på hard court.

I Rom gik det dog hurtigt Nadals vej.

Han brød grækerens første serveparti til 2-0 i første sæt og måtte derefter kæmpe hårdt for at serve sig på 3-0.

Derfra gik det relativt smertefrit frem til det afgørende serveparti i første sæt, hvor Nadal kom bagud 0-30, før han med et par point i verdensklasse holdt sit serveparti til sætsejr 6-3.

I andet sæt brød Nadal til 2-1 på tredje breakpoint i et parti, hvor marginalerne bestemt ikke var med Tsitsipas, og han følte sig decideret bortdømt.

Det efterfølgende parti holdt Nadal i sikker stil, og grækeren fik ikke en eneste breakbold i sættet, før Nadal servede sejren hjem fra 40-0.

Rafael Nadal jagter senere i slutningen af maj og begyndelsen af juni sin 12. sejr i grand slam-turneringen French Open, der også spilles på grus.

Nadal har vundet turneringen i Rom otte gange tidligere. Første gang i 2005 og senest i 2018.

Han har endnu ikke vundet en turnering i denne sæson.

I den anden semifinale i Rom slog verdens nummer et, Novak Djokovic, argentinske Diego Schwartzman med 6-3, 6-7 og 6-3. Søndag venter der derfor et brag mellem to af tidens største tennisikoner.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce