cookie-og-privatlivspolitik
Holger Rune (til højre) var mere smilende før kampen mod Casper Ruud (til venstre), end han var undervejs.
Holger Rune (til højre) var mere smilende før kampen mod Casper Ruud (til venstre), end han var undervejs.
Foto: Valery Hache/Ritzau Scanpix

Sport

Nordmand sætter Holger Rune på plads i Monte Carlo

Holger Rune fik ikke et ben til jorden, da han tabte 2-6, 1-6 til Casper Ruud i Monte Carlo Masters.
13. april 2021 kl. 15:54 Af Ritzau

Det danske tennishåb Holger Rune mangler stadig en del, før han kan matche de bedste tennisspillere i verden.

Det må den 17-årige dansker sande, efter at han tirsdag blev sendt ud af Monte Carlo Masters efter et klart nederlag til nordmanden Casper Ruud.

Ruud, der er nummer 27 på verdensranglisten, vandt med 6-2, 6-1 i løbet af en times spil på det røde grus.

Særligt i nordmandens serv var der klasseforskel. Det lykkedes først for danskeren at få point i Casper Ruuds 15. serv, og kampen var inde i andet sæt, før Holger Rune fik en breakbold.

I danskerens servepartier var jævnbyrdigheden større, men Ruud efterlod også her det stærkeste indtryk og vandt fem ud af Runes syv servepartier - blandt andet alle danskerens servepartier i andet sæt.

Annonce

Holger Rune virkede irriteret, da han efter et tabt første sæt også hurtigt kom ned med et servegennembrud i begyndelsen af andet sæt.

Selv om danskeren hurtigt svarede tilbage ved sit eneste servegennembrud i kampen, nåede der aldrig at komme spænding i sættet. Dertil var nordmanden for suveræn.

Den danske teenager rangerer som nummer 322 i verden, og derfor var det et wildcard, som banede vej for hans deltagelse i den stærke og prestigefyldte grusturnering.

Monte-Carlo Masters rangerer som en ATP 1000-turnering, som er de største turneringer i tenniskalenderen og kun overgås af de fire grand slam-turneringer og sæsonfinalen.

Turneringen i fyrstedømmet Monaco har deltagelse af verdens bedste spillere, hvor kun Dominic Thiem og Roger Federer fra verdensranglistens top-10 har meldt fra, mens andenseedede Daniil Medvedev tirsdag måtte trække sig efter en positiv coronatest.

Annonce

Trods nederlaget er Holger Rune sikret en check på cirka 90.000 kroner for at have været med i turneringens første runde.

Den samlede præmiesum i årets turnering er reduceret med 60 procent i forhold til den seneste udgave af turneringen i 2019. Det skyldes, at coronarestriktioner blandt andet forhindrer fyldte tribuner på tennisanlægget i fyrstedømmet.

Rafael Nadal er med afstand den mest succesrige spiller i turneringens historie. Han har således vundet titlen 11 gange - senest i 2018, første gang i 2005.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE