cookie-og-privatlivspolitik
René Holten Poulsen.
Foto: Ilya Podpolnyy

Sport

Nu afgøres Renés OL-skæbne

Der mangler at blive uddelt tre OL-billetter i 1.000 meter enerkajak.
11. maj 2021 kl. 09:25 Af Allan Plenborg

SZEGED Onsdag og torsdag afgøres René Holten Poulsens OL-skæbne.

Eller rettere: Næsten da.

For skulle det ikke lykkes ham at få fingre i en af de to OL-billetter i 1.000 meter enerkajak, der er på højkant i det europæiske kvalifikationsstævne i Szeged, Ungarn, de kommende to dage, får René Holten Poulsen en uigenkaldelig sidste chance 20.-21. maj i Rusland. Men da er der kun én OL-billet at ro om!

- Derfor er planen, at jeg skal vinde eller minimum blive toer i Szeged, siger René Holten Poulsen, som fredag fløj til Ungarn sammen med de øvrige danske kajakroere, der skal deltage i OL-kvalifikationsstævnet.


Træningslejr i isolation

René Holten Poulsen føler, at han har gjort alt, hvad der har været muligt for at møde velforberedt op til OL-kvalifikationen.

Annonce

Især har en 10 uger lang træningslejr i komplet isolation på et resort i Portugal dette forår har været med til at skærpe Poulsens form og vandføling frem mod forsommerens vigtige stævner.

- Jeg har grundformen til at kunne gå til den hele vejen og min teknik er blevet bedre i løbet af vinteren. Samtidig er der ro omkring mit sportslige setup, og det betyder også meget, understreger dansk kajaksports mest vindende roer.

Det er efterhånden mere end halvandet år siden, at René Holten Poulsen senest deltog i en større international konkurrence. Det var ved VM i august 2019.

Nu glæder kajakkæmpen sig over at være i gang igen - og er spændt på, hvordan OL-kvalifikationen forløber.


Skal slå dygtige roere

I Szeged er der adskillige dygtige roere, som den danske kajakstjerne skal slå for at indløse billet til OL.

Annonce

René Holten Poulsen peger på Rafal Rosolski fra Polen, Miroslav Kirchev fra Bulgarien, Lars Ullvang fra Norge og Artuur Peters fra Belgien, som nogle af sine formodet hårdeste modstandere.

Den tidligere træner i Maribo Kajakklub, Ilya Podpolnyy fra Israel, som René Holten Poulsen har trænet sammen med i sidste uge på Bagsværd Sø, stiller også op i OL-kvalifikationsstævnet, hvor de indledende tre heat bliver roet kort før middag onsdag, mens semifinalerne afvikles et par timer senere. Finalen finder sted torsdag kl. 11.15.

- Jeg tror og håber på, at jeg kvalificerer mig i Szeged, så jeg ikke skal en tur til Rusland og kæmpe om den sidste plads, siger René Holten Poulsen, som har deltaget i de seneste tre olympiske lege og har en enkelt OL-medalje på cv'et, da han sammen med Kim Wraae, Amager, vandt sølv i 1.000 meter toerkajak i Beijing 2008.

To andre danske både skal i Szeged forsøge at kvalificere sig til OL i Tokyo til sommer. Det drejer om Morten Graversen, Silkeborg, og Simon Schuldt Jensen, Lyngby, i mændenes 1.000 meter toerkajak, samt kvindernes toerkajak over 500 meter med Sara Corfixen Milthers fra Hellerup og Caroline Emilie Faurschou fra Silkeborg.


World Cup

Uanset om René Holten Poulsen kvalificerer sig til OL eller ej i Szeged, bliver han i den ungarske by weekenden over for at deltage i årets første World Cup fra fredag til søndag.

Annonce

Dette stævne får deltagelse af 13 danske kajakroere, herunder Rasmus Alsbæk, Maribo, i toer- og firerkajak, og den nu tidligere Maribo-roer Emma Aastrand Jørgensen, som har sikret Danmark OL-deltagelse i kvindernes 500 meter enerkajak og været med til at kvalificere firerkajakken.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

AF: JOHN WENNERWALD

Boligmarkedet opvarmes 24. maj 2021 kl. 11.09

Annonce

ANNONCE