cookie-og-privatlivspolitik
Emil Haupt Pedersen (tv) med mentor og dommervejleder Tommy Jørgensen.
Foto: Privat

Sport

Nu lyder fløjten i Radsted

16-årig komet satser på dommerkarriere.
24. september 2020 kl. 18:33 Af John Hansen

Annonce

RADSTED De unge har drømmene, og de ældre har rutinen. I Radsted har 16-årige Emil Haupt Pedersen en drøm om en dommerkarriere, og starten har været god.

Dommervejleder Tommy Jørgensen, Nykøbing F., har fulgt den unge i tre kampe, og det lover godt.

Den kommende landbrugselev valgte at tage dommerkort, fordi han som mange aktive mente, at dommerne ikke altid var oppe på tæerne, og gennem kampe i Frem Sakskøbing - senest U/19 - har han mødt mange dommere.

Foreløbig er der lang vej til eliten, men en god begyndelse er altid god, og selv om fremtiden byder på praktikophold i Høng fra januar til juli 2021, satser han på at komme hjem og dømme i weekenderne.

Han debuterede med fløjten 19. august i kampen Toreby-Nr. Alslev, og i tirsdags gik det løs på Anlæg NFC Syd mellem Nykøbing FC og Frem Sakskøbing, og den klarede ungersvenden med bravour.

- En suveræn indsats for tredje gang, og dermed er dommerkortet i hus, og han kan nå langt, hvis det flasker sig, siger dommervejleder Tommy Jørgensen, der fra sidelinjen følger hvert et skridt fra Emil.

- Jeg håber at komme frem i rækkerne og dømme på højt plan, og selv om vejen er lang, vil jeg gøre en stor indsats. Foreløbig gælder det om at få så mange kampe som muligt, og jeg er klar. Økonomien i kampene spiller ingen rolle, selv om det er rare lommepenge, siger Emil Haupt Pedersen.

Han har ingen problemer med at dømme i Horslunde eller Stubbekøbing. Mor er ved rattet og klar til at trykke på speederen.

- Man kan mærke, at han suger til sig, og derfor er det værd at følge ham, siger Tommy Jørgensen, der gerne ser, at Emil kommer op ad rangstigen, hvor Lolland-Falster længe har ligget noget bag de øvrige unioner med kun Milad Rajabi, der dømmer i 2. division.

Nu satser den kommende landbrugselev på at tage trin for trin op ad dommerrangstigen, og Tommy Jørgensen ser et stort talent i Emil, som skal følge op på de tre første kampe, hvor præstationerne har været i top.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce