cookie-og-privatlivspolitik
Kasper Hjulmand har påbegyndt sit nye job midt i en kaotisk tid, hvor flere europæiske ligaer endnu ikke er vendt tilbage.
Kasper Hjulmand har påbegyndt sit nye job midt i en kaotisk tid, hvor flere europæiske ligaer endnu ikke er vendt tilbage.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Sport

Ny landstræner forudser hektisk program efter coronakaos

Det er op til klubber og landshold at passe på spillerne i det travle kampprogram, mener Kasper Hjulmand.
04. juni 2020 kl. 09:45 Af Ritzau

Annonce

De fleste store europæiske fodboldligaer kan øjne et comeback efter at have været lagt på is i månedsvis som følge af coronakrisen.

Men for klubber og spillere venter formentlig et stort efterslæb, der vil føre til et hav af kampe på kortere tid i indeværende og næste sæson.

Det kan også få betydning for landsholdet, forudser Danmarks nye landstræner, Kasper Hjulmand.

- Spillerne bliver præsenteret for rigtig mange kampe. Det gælder nationale ligaer, de europæiske turneringer og landsholdene, hvor vi skal spille Nations League-kampe, VM-kvalifikation og EM. Det er mange ting på samme tid, siger han.

Af samme årsag bliver det måske nødvendigt at benytte en bredere skare af spillere på landsholdet end normalt, mener landstræneren, der ikke vil løfte sløret for sine specifikke planer, før han har fremlagt dem for spillerne.

Hjulmand har brugt otte måneder på at forberede "nærmest hver en træning" i de første landsholdssamlinger, men lige nu afventer han situationen.

- Jeg hopper over på den side, hvor jeg siger, at jeg ikke ved det. Vi har faktisk ikke nogen anelse om, præcis hvordan det bliver.

- Vi må tage det, som det kommer. Det har i hvert fald forandret sig, i forhold til hvad vi troede. Det gælder ikke kun fodboldbranchen.

- Vi må se på det, når tingene sker. Jeg har ikke et bedre bud end dig på, hvordan vi kommer til at spille kampene i efteråret. Jeg ved, at der kommer til at være mange kampe, siger Hjulmand.

Som kalenderen ser ud i dag, får landsholdet en svær start under Hjulmand med Nations League-kampe mod Belgien og England henholdsvis 5. og 8. september.

- Det er en god, hård start, men jeg tager det som en fantastisk mulighed for at måle sig mod de bedste i verden. Og det er det, vi gerne vil.

- Det er to af de bedste mandskaber i verden i øjeblikket. Det er der ingen tvivl om. Belgien har virkelig taget nogle store skridt, og jeg er virkelig inspireret af, hvor langt Roberto Martínez er kommet med holdet, og hvor fleksibelt de kan spille.

- Det engelske landshold med Gareth Southgate er kommet langt, og jeg tror, vi ser et engelsk landshold de næste fem-ti år klare sig ekstremt stærkt, siger Hjulmand.

Foruden Belgien og England er Danmark i gruppe med Island i Nations League.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce