cookie-og-privatlivspolitik
Johanna Westberg og NFH starter på udebane mod Skanderborg, når den nye sæson i kvindernes Håndboldliga indledes omkring 1. september.
Johanna Westberg og NFH starter på udebane mod Skanderborg, når den nye sæson i kvindernes Håndboldliga indledes omkring 1. september.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Overkommelige startprogrammer

NFH og Team Sydhavsøerne kender allerede rækkefølgen på deres modstandere.
10. juni 2021 kl. 17:19 Af Thomas Jensen

LOLLAND-FALSTER Det plejer at være mere reglen end undtagelsen, at NFH bliver kastet for løverne mod stærke modstandere når den nye sæson i kvindernes Håndboldliga indledes.

Modstandere som Odense og Team Esbjerg plejer altid at ligge inden for de første runder, men ikke i næste sæson.

Dansk Håndbold har netop offentliggjort udkastet til næste års kampprogram, og her mager det sig således, at NFH lægger ud på udebane mod Skanderborg, der lige nøjagtig klarede skærene i den forgangne sæson, mens første hjemmekamp hjemme i Lånlet Arena bliver mod oprykkerne fra Ringkøbing, der bliver det eneste nye bekendtskab i forhold til sidste sæson. Vestjyderne rykkede op igen efter to år i 1. division, mens Vendsyssel røg den anden vej.

Turneringen står til at starte onsdag 1. september, men det kan man ifølge administerende direktør i NFH Ib V. Pedersen ikke helt regne med.

- Det bliver deromkring, men vi skal først i gang nu med et detailplanlægge kampene, da der er mange forhold som tv-dækning, halkapacitet og Europa-Cup-deltagelse, der har indflydelse på, hvornår kampene bliver lagt. Så udover at vi kender rækkefølgen på vores modstandere, så er der intet, der ligger fast, fortæller Ib V. Pedersen.

Annonce

Det ligger dog fast, at sidste spillerunde i første halvdel af grundspillet afvikles med alle kampene samtidig onsdag 17. november, hvor Team Esbjerg kommer til Nykøbing, mens sidste runde i grundspillet spilles 23. marts 2022 på udebane mod Team Esbjerg.

Efter mødet med Ringkøbing i kamp to venter Aarhus United, Horsens, Herning-Ikast, Randers og Ajax i nævnte rækkefølge, inden de forventede tophold Viborg og Odense står for tur.


Team Sydhavsøerne

Team Sydhavsøernes 1. divisionsmænd har også fået et startprogram, der umiddelbart ser ud til at kunne give dem en fornuftig start på sæsonen.

Rækken tegner en smule svagere end i den forgangne sæson, da både Nordsjælland og Skive er rykket op i Håndboldligaen og ingen hold er kommet ned, da TMS Ringsted, der ellers var rykket ud, forblev i Håndboldligaen i forbindelse med Aarhus Håndbolds konkurs.

Da rækkerne under 1. division alle blev coronanedlukket, blev nedrykningen fra 1. division også suspenderet, men der skulle stadig findes to hold til supplere rækken op til de 14 hold, og her faldt valget på Odder og FIF, der var nummer et og to på DHF's reserveholdsliste.

Annonce

Netop oprykkerne fra Odder er Team Sydhavsøernes første modstander på udebane i weekenden 4.-5. september, mens lollikkerne spiller første hjemmekamp ugen efter mod Skovbakken.

Derefter er modstanderne HEI Skæring, HC Odense, Vendsyssel, SUS Nyborg og FIF i nævnte rækkefølge.

Team Sydhavsøerne har allerede fastlagt langt de fleste af deres hjemmekampe, og her kommer fredagen i spil flere gange mod især modstanderne, der holder til øst for Storebælt. Men også aarhusianske HEI Skæring har indvilget i at komme til Maribo en fredag aften.

Sidste spillerunde i 1. division afvikles 9. april 2022 på udebane mod Otterup.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE