cookie-og-privatlivspolitik
Pinse Cup 2019 bliver desværre ikke til noget. Når stævnet vender tilbage til næste år, er pigernes og drengenes stævner måske slået sammen til ét stort stævne. Overvejelserne om en sammenlægning er der i hvert fald, fortæller formanden for drengenes afdeling af Pinse Cup, Leif Trane.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Overvejer sammenlægning af pinse-cupper

Branden i B.1901s tidligere klubhus har været med til at give næring til en idé om at slå Nykøbing FCs to ungdomsfodbold-stævner sammen.
31. maj 2020 kl. 06:25 Af Jakob Poulsen

Annonce

En årelang tradition med to store fodboldstævner i Nykøbing i pinsen for henholdsvis piger og drenge er måske ved at nærme sig afslutningen.

På grund af covid-19-situationen er dette års udgaver af både drengenes og pigernes Pinse Cup aflyst, og til næste år er de to stævner måske slået sammen til ét stort stævne.

Det er i hvert fald nogle af de overvejelser, folkene bag de to stævner, som begge arrangeres af Nykøbing FC (NFC), gør sig i øjeblikket. Overvejelserne har været fremme tidligere, men er blevet aktuelle igen efter, at klubhuset i NFC Nord (tidligere B.1901, red.) brændte i påsken sidste år.

- Vi håber, at man inden alt for længe går i gang med at bygge et nyt klubhus i NFC Syd (tidligere B.1921, red.), og så vil vi samle både pigerne og drengene der. Det betyder, at stævnet måske skal se anderledes ud, end det gør i dag, men hvordan det skal være, ved vi ikke endnu, forklarer Leif Trane, der er formand for Pinse Cuppens drengestævne.

En sammenlægning vil rent logistisk kunne give nogle fordele blandt andet i forhold til transport af hold frem og tilbage mellem overnatningssted og baner, ligesom det også kan give et større socialt sammenhold.

NFC Nords anlæg i Ved Kohaven har siden 1998 lagt baner til pigernes udgave af Pinse Cuppen, men efter branden sidste år kneb det med at have de nødvendige faciliteter tæt på banerne.

Et problem, som ved sidste års stævne blandt andet blev løst ved, at der med hjælp fra forsikringen blev stillet pavilloner op. Men den to-årige aftale, som blev indgået i den forbindelse udløber efter pinsen i år.

Og da det brændte klubhus stadig ikke er genopført, vil det give en masse logistiske udfordringer i forhold til blandt andet toiletter, omklædningsrum og bespisning at spille på banerne i NFC Nord.

Derfor arbejdes der nu i stedet på, at samle både pige- og drengeholdene på NFC Syds anlæg for enden af Østre Allé, hvor der er planer om at bygge et idrætscampus.

- Vi kan se nogle fordele i at have det hele samlet i ét stort stævne. I forhold til hjælp fra de mange frivillige vil det eksempelvis være en fordel, hvis vi ikke skal have isvogn, grill og så videre flere steder. Men det antal hold, som deltog sammenlagt sidste år, kan vi ikke rumme på anlægget i NFC Syd, fortæller Leif Trane.

De to stævner blev i sin tid arrangeret af B.1901, der stod for pigernes stævne, og B.1921, der stod for drengenes stævne. Men efter de to klubbers fusion til Nykøbing FC i sommeren 2013 arrangerer NFC nu begge stævner.

Der har altid været flest hold tilmeldt til drengenes stævne, som bliver afviklet over alle tre dage i pinseweekenden, mens pigernes stævne afvikles over to dage.

Den forskel skal også tages med i betragtning, ligesom mange andre forhold overvejes. Foreløbig afhænger det videre arbejde dog af, hvordan det går med det campus-byggeplanerne.

- Når vi har klubhus og baneforhold på plads, må vi se, hvad der er plads til. Der er så mange brikker, at det er svært at lægge puslespillet, før vi kender de præcise rammer.

- Det kan også være, at vi vælger at lægge pigernes stævne i en anden weekend, men min personlige holdning er, at vi skal samle kræfterne i ét stævne for både drenge og piger, og så gøre det så godt som muligt, selvom det måske bliver med færre hold, end de to stævner har nu, lyder det fra Leif Trane.

Uanset, om stævnerne skal afvikles over en eller to weekender i 2021, skal arrangørerne have en afklaring senest til efteråret.
- Til november skal vi meget gerne vide noget, for vi plejer at sende indbydelserne ud inden jul, slutter Leif Trane.

Sidste år deltog 235 hold i Pinse Cup - 172 hos drengene og 63 hos pigerne. Drengenes stævne er forbeholdt spillere i U/10-, U/11- og U/12-rækkerne, mens pigerne er i aldersgrupperne fra U/9 til U/14-15.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce