cookie-og-privatlivspolitik
Med sine 205 centimeter har Mike Jensen naturligvis et stort vingefang - der meget nemt kan nå om hans forældre Jimmy og Pia.
Med sine 205 centimeter har Mike Jensen naturligvis et stort vingefang - der meget nemt kan nå om hans forældre Jimmy og Pia.
Foto: Jan Knudsen

Sport

På førstepladsen i Bundesligaen- verdens bedste håndboldliga

Maribo-drengen Mike Jensen oplever p.t. et lille eventyr i sin klub SC Magdeburg.
04. januar 2022 kl. 18:00 Af Manfred Sørensen

MARIBO Søndag 16. maj 2004 er stemningen hos de 6.000 tilskuere på kogepunktet i den daværende Campus-Halle i Flensborg.

Den lokale stolthed, håndboldklubben SG Flensburg-Handewitt, bliver med en sikker sejr over Nordhorn tysk mester i håndbold - for første gang i klubbens historie.

Med på mesterholdet, og blandt de helt store helte, er Maribo-drengen Søren Stryger.

Dengang var Mike Jensen blot ni år gammel. Men ikke desto mindre kan den nu snart 27-årige målmand, der er i gang med sin første sæson i storklubben SC Magdeburg, om et halvt år blive den anden Maribo-dreng, der vinder denne fornemme titel i verdens bedste håndboldrække.

For Mikes klub i den 250.000 indbyggere store by i det tidligere DDR fører her halvvejs i turneringen Bundesligaen med fire point foran THW Kiel, der oven i købet har spillet en kamp mere end Mike og co.

Annonce

Lige nu er den 205 centimeter høje målmand hjemme på jule- og nytårsferie hos sine forældre, Pia og Jimmy Jensen på Østervang 18 i Maribo.

- Jeg drager hjem til Magdeburg igen 9. januar, hvor vi så indleder træningen, selv om de fleste af mine holdkammerater her i januar er med diverse landshold til EM, fortæller Mike.

Han blev hentet til SCM i sommer efter to sæsoner i den sydtyske klub Balingen-Weilstetten.

- Det var nok mine præstationer i specielt den sidste sæson, der gjorde SCM og for den sags skyld også andre spændende klubber interesseret i at få min underskrift, siger Mike, der i Magdeburg bor sammen med sin tyske kæreste, 28-årige Jasmin Flatt, der er ved at uddanne sig til bogholder.

- Vi fandt hinanden i Balingen og bor i Magdeburg i Alte Neustadt ikke langt fra den imponerende Magdeburger Dom, der efter domkirken i Köln er den næststørste i Tyskland.

Annonce

- I Balingen var der ikke langt til bjergene. Til gengæld er det dejligt at komme til vandet igen, for floden Elben går igennem Magdeburg, forklarer Mike, der vogter målet sammen med den danske landsholdskeeper Jannick Green.

Men målmandsduoen er ikke det eneste danske islæt. Den stærke trup tæller også Magnus Saugstrup og ikke mindst en anden lollik, nemlig Michael Damgaard.

Rødby-drengen er i gang med sin syvende sæson i klubben, og forleden passerede han sin scoring nummer 1.000 (!!) for Magdeburg.

- I det hele taget er der tale om en meget familiær klub med et godt kammeratskab. Det var der ikke så meget af i Balingen.

- Således er der også et godt sammenhold mellem koner og kærester, hvilket jeg sætter stor pris på, understreger Mike, der også er meget begejstret for sin træner Bennet Wiegerts tilgang til tingene.

Annonce

- Jeg ved, hvad du kan som spiller. Det skal vi ikke snakke om. Men jeg vil meget gerne vide, hvordan du er som menneske!, sagde han til mig, da jeg kom.

Jannick Green er førstemålmand. Men det er blevet til rigtig meget spilletid for Mike Jensen. Ofte er han oven i købet startet i buret.

Efter sæsonen fortsætter målmandskollega Green karrieren i den franske storklub Paris St. Germain.

- Min klub har allerede sikret sig den schweiziske landsholsmålmand Nikola Portner i den franske klub Chambéry Savoie. Det bliver spændende, men jeg er da helt klar parat til at tage kampen op om at blive førstemålmand i næste sæson, lyder det fra Mike med overbevisning i stemmen.

Men inden det er så vidt, venter der nogle utrolig spændende måneder for Mike og co. med Bundesliga-kampe, pokalturnering og European League.

Annonce

Og skulle det lykkedes at vinde det tyske mesterskab, kommer der med garanti mindst lige så meget kul på i Magdeburgs Getec Arena, som dengang i Flensburg. Igen med en Maribo-dreng blandt heltene.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE