cookie-og-privatlivspolitik
Kan træner Jakob Larsen og NFH-spillerne Angelica Wallén (tv) og Isabella Jacobsen juble igen efter EHF Cup-kampen mod rumænske SCM Craiova i aften?
Kan træner Jakob Larsen og NFH-spillerne Angelica Wallén (tv) og Isabella Jacobsen juble igen efter EHF Cup-kampen mod rumænske SCM Craiova i aften?
Foto: John Randeris, Scanpix

Sport

På vej mod europæisk succes

NFH tager lørdag hul på EHF-Cuppens gruppespil med udekamp i Rumænien
05. januar 2019 kl. 09:30 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Når disse linjer læses, har NFH's nykårede pokalmestre allerede været på rejse i over et døgn.

I går morges meget tidligt troppede pigerne op i Kastrup Lufthavn, for at stå på en flyvemaskine med en mellemlanding i Wien, og derefter til den rumænske hovedstad Bukarest.

I lufthavnen i Bukarest stod der så en bus klar, der skulle fragte spillerne i fem timer frem mod destinationen i Craiova i det sydvestlige Rumænien.

Her venter de forsvarende EHF Cup-vindere SCM Craiova på NFH i den første gruppespilskamp.


Balkan-hjemmebane

- Det bliver en stor, men også svær oplevelse, forudser NFH-træner Jakob Larsen, der har set modstanderen på video og kan berette om en hjemmebane, der er en typisk østeuropæisk heksekeddel med masser af fanatiske tilskuere, der lægger et voldsomt pres på både udeholdet og dommerne.

Selv om rumænerne vandt turneringen i fjor, er det svært at danne sig et indtryk af styrkeforholdet, idet syv spillere har forladt klubben i forhold til sidste år, og ni nye spillere er kommet ind.

- Det ligner et hold med fysisk stærke spillere, og jeg har set på video, at de spiller tempofyldt håndbold ud fra et aggessivt forsvar, så ingen tvivl om at vi får vores sag for.

- Men jeg ser gunstige muligheder for at løbe med dem, siger Jakob Larsen, der har måtte søge på youtube for at finde brugbart materiale om rumænerne, der spillede sig videre til gruppespillet med en samlet sejr på 38-35 over tyske Borussia Dortmund.

Til den afgørende hjemmekamp mod tyskerne, som blev vundet med de målfattige cifre 19-18 mødte der hele 3.500 tilskuere op på hjemmebanen med navnet Sali Polivalente, hvor der skulle være plads til 4.215 tilskuere.


Eks-NFH'ere er låst

SCM Craiova har i julepausen fået tilgang af de to tidligere NFH'ere Mariana Costa og Deonise Faschinello, men de to brasilianere er låst til denne kamp, da de har spillet europæiske kampe for deres tidligere klub i denne sæson.

Jakob Larsen går ind til gruppespillet med store ambitioner.

- NFH var i en semifinale for et par sæsoner siden, og det kunne vi da godt tænke os at prøve igen, så det er helt klart en turnering vi prioriterer højt, selv om det koster nogle ressourcer, understreger Jakob Larsen, der har fået smagen for at løfte pokaler.

- Vi har lige vundet en pokal i denne sæson, så hvem ved, måske kan vi overraske igen og tage en mere. Det vil vi da forsøge, sagde Jakob Larsen inden afrejsen til Rumænien.

Udover SCM Craiova tæller gruppen også spanske Super Amara Bera Bera og HC Podravka fra Kroatian, hvor de to bedste hold går videre til kvartfinalerne.

Kampen spilles i aften kl. 18:15 dansk tid og kan følges på hjemmesiden ehftv.com.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

AF: JOHN WENNERWALD

Svigt i daginstitutioner 02. juni 2019 kl. 22.49

Annonce