cookie-og-privatlivspolitik
Virksomheden Colourplus i Nykøbing er hovedsponsor for Pinse Cup, men nu står direktør Jakob Mikkelsen med kassevis af trøjer påtrykt "Pinse Cup 2020", som det ikke vides, hvad der skal ske med.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Pinse Cup aflyst: Tusindvis af trøjer kom aldrig i brug

Nykøbing FCs store ungdomsfodboldstævne Pinse Cup skulle have været spillet i denne weekend. Men det satte coronakrisen en stopper for, og det gør ondt.
30. maj 2020 kl. 18:29 Af Jakob Poulsen

Annonce

På et lager et sted i Nykøbing står en masse papkasser fyldt med mellem 3.000 og 4.000 t-shirts i forskellige farver, hvorpå der er trykt teksten "Pinse Cup 2020".

Efter planen skulle de have været uddelt til spillere, trænere, ledere, hjælpere og andre deltagere i forbindelse med dette års udgave af fodboldklubben Nykøbing FCs store ungdomsstævner af samme navn, der traditionen tro finder sted hvert år i pinsen.

Men sådan bliver det ikke i år. Både drenge- og pigestævnet måtte som så meget andet aflyses på grund af coronakrisen og de deraf følgende forholdsregler og restriktioner.

Derfor kommer langt de fleste af trøjerne måske aldrig nogensinde ud af papkasserne, og dermed er de blevet et symbol på et stævne, som aldrig nåede at blive pakket ud, men som alligevel kommer til at koste klubben en masse penge.

- De blev jo bestilt længe før, coronaen kom, og hvad der skal ske med dem, har vi ikke taget stilling til endnu. Vi har også en masse pokaler, som vi fik hjem i slutningen af januar. Nogle af dem kan vi måske bruge til næste år, hvis vi udskifter skiltet med den indgraverede tekst, andre kan vi måske slet ikke bruge til næste år.

- Vi har også bestilt en masse engangsservice, men der kan langt det meste nok genbruges, forklarer Leif Trane, der er formand for Pinse Cuppens drengestævne.

Rent personligt kan han også se frem til en meget anderledes pinse uden fodbold. I stedet tager han på arbejde.
- Jeg har meldt mig på vagt i firmaet. Pinsen er en af de store weekender hos os, og jeg har i flere år måttet melde fra på grund af Pinse Cup, fortæller Leif Trane, der i det civile liv arbejder hos Mertz Skov & Have.

Som tidligere omtalt i Folketidende og på folketidende.dk får aflysningen af Pinse Cup mærkbare økonomiske konsekvenser for Nykøbing FC, omend det ikke truer klubbens eksistens.

Udover de førnævnte udgifter til indkøb af blandt andet trøjer og pokaler har klubben eksempelvis også måttet returnere startpenge til de 155 hold, der havde tilmeldt sig, og indtægter fra salg af mad og drikke med videre bliver der heller ikke noget af.

Dertil kommer de afledte indtægter, som vandrerhjem, busvognmænd, butikker og andre erhvervsdrivende rundt om i byen går glip af.

- Vi har også flere foreninger, der hjælper os, og som går glip af den skilling, de plejer at få for det. Men der er ikke noget at gøre ved det. Vi må bare komme videre, siger Leif Trane.

- Gudskelov har flere af de klubber, der skulle have deltaget i år, allerede sagt, at de kommer igen næste år, tilføjer han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce