cookie-og-privatlivspolitik
Nykøbing FC's anfører Lars Pleidrup spiller i eftermiddag sin kamp nummer 400 for klubben.
Nykøbing FC's anfører Lars Pleidrup spiller i eftermiddag sin kamp nummer 400 for klubben.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Pleidrup runder et skarpt hjørne

Nykøbing FC's anfører spiller jubilæumskamp mod Hillerød i eftermiddag
17. oktober 2020 kl. 10:23 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Når man runder 39 år, er det normalt, at støvlerne kun bliver snøret hver onsdag når oldboys-rækken kalder med lidt topmave, brok over dommeren og en pilsner eller to efter kampen.

Men ikke for Nykøbing FC's anfører Lars Pleidrup.

Han er stadig i topform og sikker mand på holdkortet.

I eftermiddag runder han sin kamp nummer 400 for Nykøbings bedste mandskab.

- Ja, hvis jeg bliver udtaget, kommer det med vanlig beskeden- og ydmyghed fra Lars Pleidrup, der aldrig tager sin plads for givet og derfor også holder sin krop og form ved lige, som da han var 19 år.

Her blev han nemlig hevet op på førsteholdet i Nykøbing F. Alliancen af daværende træner Jesper Pedersen til et opgør mod Hvidovre i 2000.

- Jeg husker ikke så meget fra kampen. Det var nok fordi, jeg ikke scorede, griner Lars Pleidrup, der i 2005 blev solgt til AGF for 750.000 kroner.


Største transfer

Det salg er stadig det største i klubbens historie.

Sidenhen kom han til hedengange FC Vestsjælland, inden turen gik hjem til Nykøbing FC i 2014.

- Heldigvis har jeg været forskånet for de store skader i løbet af karrieren og passet på mig selv, og så er det gået op i en højere enhed, siger Lars Pleidrup.

Han fik efter et fantastisk mål i 2003 i 2. division mod Fremad Amager foran 3.500 tilskuere i Nykøbing F. Idrætspark tilnavnet "Krydsermissilet fra Væggerløse" af tidligere sportschef John "Fido" Hansen.

Selv husker han også pokalkampen mod Brøndby (nederlag på 0-2) med godt 5.000 på lægterne.

- Det var en mindeværdig kamp, men der har været rigtig mange store kampe gennem årene og især dem, der gjaldt oprykning, husker jeg bedst, og der er det sjovt at kunne sige:

- Der var jeg også med.


Enden kommer nærmere

Pleidrup er godt klar over, at han nok ikke bliver ved i al evighed, og at karrieren lakker mod enden, men da Nykøbing FC rykkede ned i 2. division i sommer, var det i hvert fald ikke den måde, klubikonet ønskede at slutte på.

Derfor har Lars Pleidrup forlænget karrieren med endnu en sæson.

- Når vi resultatmæssigt sluttede sådan, så følte jeg også et ansvar for at bringe holdet tilbage, hvor jeg synes, vi hører hjemme, men det var også fordi, jeg stadig føler, at jeg kan bidrage med noget til holdet.

- Men jeg når nok ikke at runde 500 kampe i Nykøbing, funderer Lars Pleidrup, der i karrieren har trænet under Ove Pedersen i AGF og FC Vestsjælland og i Alliancen og Nykøbing FC har spillet under blandt andre Carsten Broe, Jan Jacobsen, Jens Olsen og nu Claus Jensen.

Sidstnævnte beundrer sin anfører.

- Han er et forbillede og en fantastisk inspiration for alle i klubben. Hvis de unge spillere vil vide, hvordan man passer på sin krop og lever seriøst, så kan de bare kigge over på Lars.

- Han er en person, man kan regne 100 procent med på alle parametre, og jeg har sagt til ham, at han kan blive ved mange år endnu. Godt nok er han 39 år, men det er jo fysikken, det drejer sig om, og der er han helt i top, lyder de rosende ord fra cheftræner Claus Jensen.

Han har med garanti Lars Pleidrup i startopstillingen i eftermiddag, når Nykøbing FC møder Hillerød på udebane.

Til gengæld må han efter alt at dømme undvære Nicolai Jessen, der måtte gå ind fra torsdagstræningen med noget, der godt kunne ligne en fibersprængning, og keeper Jannich Storch er også fortsat ukampdygtig.


Tro på egne evner

Hillerød har endnu ikke lukket mål ind på egen bane i denne her sæson, og træner Kasper Jørgensen tror på, at NFC kan drilles.

- Jeg tror på, vi har mulighederne for at byde dem op til dans, selv om jeg betragter dem som det bedste hold i rækken.

Kampen kan følges direkte på Radio Sydhavsøerne fra kl. 14:00.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce