cookie-og-privatlivspolitik
NFH-træner Jakob Larsen skal bruge mange point endnu for at komme i DM-slutspillet. De første to skal hentes mod Skanderborg i aften.
NFH-træner Jakob Larsen skal bruge mange point endnu for at komme i DM-slutspillet. De første to skal hentes mod Skanderborg i aften.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Pligtsejr og videre til Odense

Alt andet end sejr mod Skanderborg i aften sender NFH ud af det fine selskab.
21. februar 2020 kl. 14:00 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Sådan skulle overskriften gerne lyde efter aftenens opgør mod bundholdet Skanderborg, der er forretten inden den svære hovedret på mandag i Odense.

Østjyderne er dumpefavoritter sammen med Aalborg og bør ikke volde NFH problemer, vel at mærke hvis falstringerne vil gøre sig nogen som helst forhåbninger om at booke billet til slutspillet.

Konkurrenterne buldrer nemlig af sted. Både Randers og Aarhus United har lagt solid afstand på fire og fem point ned til NFH, og står noteret med henholdsvis 23 og 24 på den rigtige side af slutspilsstregen

I tirsdags mente TV2 Sports fremmeste håndboldekspert Bent Nyegaard, at 26 point var nok til at booke billet til slutspillet for Silkeborg-Voels vedkommende, da de havde slået TTH Holstebro, men den køber NFH-træner Jakob Larsen slet ikke.


Æder mosters hat

- Hvis han mener det og får ret, må jeg æde min gamle mosters hat. Historisk set har det været nok, men det rækker ikke i år, lyder det fra Jakob Larsen, der før aftenens kamp har 19 point på NFH's konto.

Men de fleste er enige om, at NFH slutter på mindst 27 point, da de har det klart letteste program i de seks resterende kampe mod de fire svageste hold Skanderborg, TTH Holstebro, Horsens og Aalborg på hjemmebane i Lånlet Arena.

Randers har på papiret fire "sikre" point mod Horsens og Ajax, mens Aarhus United med sejren over Herning-Ikast i onsdags ligner et mandskab, der har spillet sig ud af ligningen, da de også har to "sikre" kampe i hånden mod Skanderborg og TTH Holstebro.

Derfor kan scenariet være, at Randers og NFH begge slutter på 27 point, og så trækker Randers det længste strå, da de er bedst indbyrdes.

Men Jakob Larsen tør ikke sætte et nøjagtig antal point på, hvor mange der skal til for at komme i slutspillet.

- Vi skal gøre rent bord på hjemmebane og slå Aarhus United på udebane. Det håber jeg er nok, siger Jakob Larsen.


Der skal 28 point til

Undertegnede tør dog godt spå. NFH kommer i slutspillet med 28 point eller mere, mens 27 bliver for lidt på grund af det indbyrdes forhold til Randers.

Men Jakob Larsen er ikke meget for at spekulere længere frem, for som han snusfornuftigt anfører:

- Det gælder om at slå Skanderborg i aften. Alt andet er teori, som vi på nuværende tidspunkt ikke kan gøre noget ved, siger Jakob Larsen, der har respekt for aftenens modstander, men ikke overdreven respekt.

- De kæmper med næb og klør for at undgå nedrykning og har også spillere, der på deres bedste dage kan spille noget fornuftigt håndbold, ligesom de spiller meget syv mod seks, forudser Jakob Larsen, der også har fidus til Skanderborgs fløjspillere, der var godt spillende i den omvendte kamp i Skanderborg, som NFH vandt med 25-20.

- Vi spillede ikke vores bedste kamp i Skanderborg, men havde forholdsvis god kontrol hele kampen igennem, husker Jakob Larsen.

Han kan melde om en fuldtallig trup til kampen i aften, der fløjtes i gang kl. 19:30 i Lånlet Arena.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce